MEDIA. En kvinnlig Aftonbladet-journalist har uppenbarligen svårt att ta ett nej från Pär Öberg.

Med anledning av Motståndsrörelsens aktioner idag ringde en kvinnlig reporter från Aftonbladet upp Pär Öberg, Motståndsrörelsens presstalesman.

Kvinnan, som verkar vara av den mer ettriga och efterhängsna sorten, ringde ”typ tusen gånger” till Öberg innan han ringde upp henne.

Inledningsvis förklarade inte kvinnan att hon jobbade åt Aftonbladet, utan hon ville bara veta om Öberg eller Motståndsrörelsen ”tejpat för något” på Radiohuset i Falun. När hon sedan berättade vilken tidning hon arbetar åt svarade Öberg att han inte uttalar sig till Aftonbladet då tidningen är väldigt Sverigefientlig.

Detta hade journalisten dock svårt att förstå och hon fortsatte att ställa frågor så att Öberg hann tacka nej till att svara på frågor från henne minst tre gånger innan han la på.

Istället för att svara på journalistens frågor påpekade Öberg innan han avslutade samtalet att Aftonbladet delvis ägs av amerikanska storbanker, ett faktum som journalisten först inte ville kännas vid för att därefter ignorera påståendet och tjata på med de egna frågorna som Öberg redan tackat nej till att svara på.

Lyssna på samtalet nedan:


  • Publicerad:
    2015-01-27 14:25