UKRAINA. Den nyligen avsatte presidenten Viktor Janukovytj uppges vara på flykt. Han är en av flera statstjänstemän som är efterlysta för dödandet av demonstranter under upproret i landet.

Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov lät tidigare i dag meddela att Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj är efterlyst för inblandning i dödandet som ägt rum under de våldsamma protesterna i landet. Janukovytj är bara en av flera personer på listan över misstänkta brottslingar som dock inte namngivits än.

— Vi har inlett en brottsutredning rörande massaker på fredliga civila. Janukovytj har hamnat på listan tillsammans med andra ansvariga, uppgav inrikesministern.

Den ukrainske ex-presidenten flydde Kiev förra veckan och misstänks nu befinna sig på Krimhalvön, som utgör en autonom republik i sydöstra Ukraina. Vissa uppgifter gör även gällande att han där gömmer sig på en rysk flottbas och väntas ta sin flykt till Ryssland.

Janukovytj uppges i medier ha gjort flera försök att lämna landet, senast i söndags då hans plan hindrades från att lämna startbanan på en flygplats i staden Charkiv. Rykten om att ex-presidenten ska ha blivit lönnmördad av utlänsk underättelsetjänst har dock kunnat avfärdas som lögner.

RTvideo
Klicka för att se nyhetsinslaget på Russia Todays hemsida.

Källa:
Yanukovich wanted over mass killings in Ukraine, whereabouts unknown


  • Publicerad:
    2014-02-24 23:00