GÖTEBORG. En 23-årig kvinna fick under onsdagskvällen ett obehagligt sms. Sms:et visade sig ha skickats av en anställd på en pizzeria där kvinnan handlat mat tidigare under kvällen.

På onsdagskvällen beställde en 23-årig kvinna en kycklingrulle från en pizzeria i Göteborg. När klockan närmade sig tolv, två timmar efter att hon kommit hem och ätit upp middagen, mottog hon ett sms där det endast stod ett ”hej”. Sms:et var sänt av ett okänt nummer varpå hon frågade efter avsändaren. Som svar fick hon en obehaglig motfråga som löd ”förlåt mig jag har en konstig fråga bor du ensam eller?”.

Kvinnan började genast undersöka vem som skickat det. Enligt henne tog det en stund att få fram vem avsändaren var, men efter en undersökning på Viber fick hon fram en bild på mannen och det visade sig vara den man som tog emot beställningen på pizzerian. Kvinnan säger att han var ensam på pizzerian när hon var där och att hon har sett honom där flera gånger tidigare.

— Jag blev så jävla rädd, och arg. Jag svarade bara med en massa svordomar och hoppas att han förstod att han gick över en gräns. Maten som jag precis hade beställt och ätit kände jag bara att jag ville gå och spy upp, säger kvinnan.

Varför mannen skickade sms:et vet hon inte. Vidare undrar om hon är den enda som mottagit liknande meddelanden från pizzerian. Dagen efter känner hon fortfarande obehag.

— Jag bor i närheten av den här pizzerian. Jag kommer aldrig att gå dit igen. Tänk om han helt plötsligt hade sökt upp mig och ställt sig utanför min lägenhet? Det känns jätteläskigt. Jag känner mig verkligen trakasserad. Det här var inte okej överhuvudtaget, man går dit för att beställa mat. En sådan här grej kan inte vara ett skämt. Jag går och köper mat vid 21 på kvällen och när klockan närmar sig halv tolv får jag ett sådant sms, eller ett sms överhuvudtaget, det kan inte vara ett skämt, säger kvinnan.

Till Göteborgsposten säger en av pizzerians anställda att endast två personer jobbar på pizzerian, varav alla är gifta och har barn. Den anställde säger även att de aldrig skickar SMS till kunderna eller ställer sådana frågor.

Källa:
Obehagliga sms:et – från pizzabagaren

Relaterade artiklar:
Ali Gahassani sextrakasserade 18-årig svenska som jobbade på hans pizzeria
Pizzabagare misshandlade hälsoinspektör


  • Publicerad:
    2017-11-18 17:05