NEW YORK. Zack Weiner som befinner sig mitt uppe i en valkampanj för att komma in i New York City Council drabbades nyligen av en sexskandal.

Den 26-årige juden Zack Weiner, son till Eric Weiner som är en av skaparna av barnprogrammet ”Dora utforskaren”, driver för närvarande en valkampanj för att komma in i New Yorks motsvarighet till kommunfullmäktige (City Council).

Med bara dagar kvar till valdagen den 22 juni, då Demokraterna ska välja sin kandidat i det sjätte valdistriktet som Weiner kandiderar i, släppte ett anonymt Twitter-konto en BDSM-sexfilm som Weiner medverkar i. Bilder från filmen visar att Weiner sitter naken med klädnypor på sina bröstvårtor och någon form av BDSM-mask över ansiktet så att han inte kan skrika. Bakom honom står en kvinna som drar honom i håret och häller stearin från ett brinnande ljus på honom.

Weiner erkände snabbt att det var han i filmen, men menar att det var en privat film som det inte var tänkt att allmänheten skulle se. Vidare beskriver han i ett uttalande på Twitter det hela som en ”rekreationell aktivitet” och inget han skäms för.

— Jag är en stolt BDSM-praktiserare. Jag gillar BDSM, sa Weiner också till The New York Post.

Förutom att Weiner fått kritik för sina sexuella vanor i sig har vissa kritiker också spekulerat i att det var Weiners kampanjteam som själva släppte filmen för att dra uppmärksamhet till honom. Weiners valkampanj har nämligen gått trögt och bara samlat in 10 000 dollar hittills, vilket kan sättas i proportion till att en ledamot i New York City Council får 148 500 dollar i årslön och sitter på sin post i fyra år innan det blir nytt val igen.

Det sjätte distriktet, som Weiner kandiderar i, kontrolleras för närvarande av Demokraterna, men den sittande representanten, judinnan Helen Rosenthal, har suttit tre mandatperioder och får inte kandidera igen. Av de 51 platserna i New York City Council kontrolleras för närvarande 10 av judar.


  • Publicerad:
    2021-06-20 11:00