INRIKES. När Samer Chatila tillsammans med sin bror skulle åka med Eckerölinjens färja mot Åland råkade han ut för någonting han beskriver som en ”chockartad upplevelse”. En av bussbolaget People Travel Groups chaufförer, som kör bussarna åt Eckerölinjen, har tillämpat etnisk segregation, menar han.

Buss

”När jag, min bror och en kamrat till oss skulle åka från Cityterminalen till Grisslehamn i onsdags blev vi placerade i en buss där vi snart upptäckte att alla som gick ombord hade utländskt utseende. När vi tittade ut genom bussens fönster såg vi att alla som såg ’svenska’ ut visades in i en annan buss”, säger Samer Chatila till Dagens nyheter och han fortsätter: ”Det kändes som om vi var på väg till Arlanda för att bli utvisade ur Sverige.”

Enligt Roland Dahlström, som körde den aktuella bussen, rör det sig inte om någon uppdelning av människor baserat på etnisk härkomst. Istället hävdar han att den ena bussen var ämnad för de passagerare som förbokat biljett, medan den andra bussen var till för övriga resenärer.

När Eckerölinjens VD Tomas Karlsson fick kännedom om den påstådda etniska segregationen på bussarna kontaktade han omedelbart People Travel Group, vilket resulterade i att Roland Dahlström blev avstängd från att köra åt Eckerölinjen. Huruvida han får köra åt någon annan linje istället återstår att se, menar People Travel Groups VD Christer Letzell.

Källa:

”Vi kände oss förolämpade och diskriminerade”

 


  • Publicerad:
    2013-03-24 23:57