MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under lördagen hölls en aktivitet i syfte att upplysa Ludvikaborna om de av ABB importerade våldtäktsmännen som nyligen dömdes.

Under lördagen hölls en offentlig aktivitet i centrala Ludvika i syfte att upplysa Ludvikaborna om att företaget ABB importerat två våldtäktsmänVijay Arumugam och Enam Khan, till staden.

Aktivister stod uppställda i stadens centrala delar med en banderoll. Man delade även ut flygblad, bland annat vid Systembolaget.

Nordfront har varit i kontakt med Markus Nordh, som leder nästets kampavdelning, för att ställa några frågor om dagens aktivitet.

Hur gick aktiviteten?

— Aktiviteten gick bra i stort sett trots dessa corona-tider. Det var något mindre med folk på stan än en vanlig lördag, men många människor var i stort behov av att inhandla förfriskningar precis som vanligt. Det blev en hel del flygblad utdelade och vår banderoll fick bra exponering då det var mycket bilar i rörelse.

Hur reagerade folk på uppgifterna om våldtäkten?

— Det märktes att människor hade annat att tänka på, känslorna svallade inte direkt åt något håll.

Var det något särskilt minnesvärt som hände under dagen?

— Det bästa med dagen var nog att vi träffade på en nationalist från Uppsala som var riktigt glad över att vi ska hålla vår 1 maj-demonstration i staden.

Planeras fler aktiviteter i framtiden?

— Det kommer naturligtvis fler aktiviteter framöver. Kampen vilar aldrig.

Är det något du vill hälsa till läsarna?

— Jag skulle vilja uppmana alla läsare att sluta upp i demonstrationen i Uppsala 1 maj. Det är det minsta man kan göra för sitt folk i dagsläget. Det är dessutom det roligaste som finns att demonstrera. Väl mött i Uppsala!


  • Publicerad:
    2020-03-22 23:50