JUDISKT INFLYTANDE. Den sionistiska judinnan Ruth Bader Ginsburg är död. Nu blir det kamp om att få in en ny judisk makt-post i USA:s högsta domstol, men främsta namnet är just nu en katolsk, vit kvinna.

Judinnan Ruth Bader Ginsburg. Skärmbild: Youtube.

Domaren i USA:s högsta domstol, judinnan Ruth Bader Ginsburg dog igår, meddelar Fox News. Ginsburg blev 87 år gammal.

Kommentarerna på Fox News är att Ginsburg hade ett enastående liv och var en kvinna som ”hade allt”, och kunde uppfostra en familj samtidigt som hon  hanterade juridiken. Detta gjorde att många människor såg upp till henne som en förebild, kommenterar Fox News.

Domarna i sitter på sina poster på livstid, så även under senare år när Ginsburg kämpat mot cancer och inte har kunnat arbeta, har hon innehaft en stolsplats i USA:s högsta domstol.

I domstolen sitter nio domare. Antalet är ojämnt. Det ska inte kunna bli ”oavgjort” vid omröstningar inom HD, men strukturen hindrar inte allianser mellan domarna. Därför vill judarna ha så många platser som möjligt i HD för att kunna påverka viktiga och ledande domar i för det judiska folket viktig riktning. Trots att judarna är i mycket liten minoritet i USA, cirka 1,4 procent av befolkningen var tre av domarna i HD judar.

Eftersom Ginsburg nu har dött, finns en plats ledig som ska fyllas av en ny medlem i HD. Striderna mellan de båda stora partierna i USA att få domare utsedda som tillhör deras respektive partier, är hårda.

Förra gången en ny domare skulle tillträda HD, var republikanen Brett Kavanaugh, som var sittande president Donald Trumps nominerade kandidat. Smutskampanjerna mot Kavanaugh var omfattande från alla möjliga håll; från Demokratiska partiet, massmedierna i USA och från häxor som utövade svart magi för att stoppa honom – förutom de sedvanliga, men i Kavanaughs fall falska sexbrottsanklagelserna som användes få honom stoppad: Kavanaugh är varken jude eller demokrat.

Trump har sagt att republikanerna nu har stora möjligheter att få in ännu en republikan i HD, och han har bett sina partikollegor republikanerna i senaten att skyndsamt välja en lämplig efterträdare till demokraten Ginsburg.

Att det kan bli en republikan hindrar på inget vis att det åter kan bli en judinna som övertar judinnan Ginsburgs stol, men det hetaste namnet just nu anses vara 48-åriga Amy Coney Barrett från New Orelans som uppges vara vara av vit europeisk härkomst, och bekänner sig till den kristna katolicismen.

Hon är eller har också varit medlem i elitorganisationen ΦΒΚ (Phi Beta Kappa Society).

Stridigheter och smutskastningar mot Amy Barrett är dock att vänta eftersom hon representerar ”Vitt privilegium” och inte är judinna.

En punkt som kan väntas attackeras är att det med henne i HD finns ökad ”risk” för att abortlagarna i USA kan bli något hårdare, efter att ha liberaliserats betänkligt under senare år.

Cirka 20 andra kandidater finns dock på listan, bland andra senatorerna Ted Cruz och Tom Cotton.

Amy Coney Barrett. Foto: University of Notre Dame Law School.

Inte alla har som kommentatorerna på Fox News reagerat med vördnadsfull sorg på Ginsburgs dödsbud. Judinnan Emily L. Hauser hyllade nyligen den döde judiske pedofil-våldtäktsmannen Joseph Rosenbaum för att han praktiserade judendom genom att försöka mörda den Vite tonåringen och livräddaren Kyle Rittenhouse.

Som trots mot Trumpadministrationens beslut att i USA förbjuda den kinesiska sociala plattformen TikTok i USA, laddade hon ned appen till den.

På TikTok spelade hon igår in video där hon uttrycker frustration över att hennes klanmedlem i HD har dött ”i förtid”: Ginsburg borde åtminstone ha överlevt till 2021 då Trump enligt vad Hauser tror är borta från den politiska scenen och Demokraterna har flest mandat att välja en ny HD-medlem.

Nu verkar Emily inte längre anse sig behöva en coronamask när hon kör bil, men hon befarar ändå att året inte kan bli värre på grund av det tragiska dödsfallet.

Det återstår att se om Hauser fortfarande anser det efter en eventuell valseger för Donald Trump i höstens presidentval.


  • Publicerad:
    2020-09-20 16:35