STORBRITANNIEN. En vänsterliberal opinionsbildare blev svårt misshandlad i sitt eget hem av fyra invandrare, vilka senare dömdes till långa fängelsestraff. Nu har offret förlåtit och skakat hand med en av gärningsmännen.

kohler_misshandel

Paul Kohler har återhämtat sig efter den brutala misshandeln.

Förra året blev den 56-årige juridikprofessorn Paul Kohler överfallen av fyra invandrare från Polen efter att de gjort inbrott i hans hus i Wimbledon i södra London.

Inkräktarna krävde Kohler på pengar och band fast hans fru i en stol. När de inte fick vad de ville inleddes en brutal misshandel av Kohler som resulterade i krossade ögonhålor och käkben samt bruten näsa. Skador som har krävt plastikkirurgi för att åtgärda.

De fyra gärningsmännen kunde gripas dagen efter och dömdes vardera till mellan 19 och 13 års fängelse för attacken. Under rättegången uppges gärningsmännen ha sett ut att njuta av vad de gjort.

Nyligen besökte Kohler en av gärningsmännen i fängelset för att skaka hand och ge förlåtelse för brotten.

– Från mötet har jag lärt mig att förlåta är mer givande för den som förlåter än den som blir förlåten, säger han i en tidningsintervju.

Paul Kohler är verksam vid School of African and Oriental Studies. Han har varit arrangör av seminarier på temat ”Det förflutna och framtiden för den juridiska vänstern” och beskrivs i tidningsartiklar som mångmiljonär.

Källa:
University lecturer who was beaten by four Polish burglars FORGIVES one of his attackers in prison meeting – as shocking new image reveals full horror of his injuries


  • Publicerad:
    2015-12-07 17:45