SVERIGE. Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson uppmanade folk via Twitter att riva ner Sverigedemokraternas affischer mot tiggeri. Nu åtalas hon för uppvigling.

Det var förra sommaren när Sverigedemokraterna (SD) hade en kampanj mot tiggeri i Stockholms tunnelbana som vänsterpartisten Hanna Gunnarsson gick ut på sin Twitter och uppmanade folk att riva ner och förstöra SD:s affischer.

”Riv ner, klistra över, förstör! Skitet lär vara borta imorgon”, skrev Gunnarsson i augusti.

SD:s affischering var på engelska och riktades till turister som besöker Sverige. I kampanjen bad partiet bland annat om ursäkt till besökarna för det påtvingade tiggeriet: ”Sorry about the mess here in Sweden, we have a serious problem with forced begging”.

Gunnarsson har förnekat brott i polisförhör och hävdar att inlägget snarare handlade om hennes politiska åsikt. Därmed menar vänsterpartisten att det inte var någon uppmaning eller hon hade för avsikt att råda folk till att verkligen riva ner, klistra över och förstöra Sverigedemokraternas affischering mot tiggeri.

SD är ett rasistiskt parti som sätter människor mot varandra. Jag vill inte se rasistiska budskap i gatubilden. Om det ska finnas annonser och reklam så måste denna vara sådan att det inte hetsar eller sprider lögner. Sådan reklam bör tas bort”, skriver Gunnarsson i ett sms till lokalmedia.

Källa:
V-politiker åtalas för uppvigling


  • Publicerad:
    2016-06-20 12:10