ÅSIKTSBROTT. Förra månaden greps Varg Vikernes och hans hustru Marie Cachet misstänkta för förberedelse till massaker. Det hela var en lögn och nu vill Varg Vikernes stämma franska myndigheter.

vikernes

Den 16 juli greps Varg Vikernes och hans fru Marie Cachet på sitt torp i Salon-la Tour i Corrèze, Frankrike, misstänkta för att ha planerat en massaker. Det hela grundade sig på texter Vikernes publicerat på sin hemsida samt att hans fru nyligen köpt fyra gevär, helt lagligt. ”Vi hade inte gjort något fel och de hade inga bevis som pekade på motsatsen”, skriver Vikernes på sin blogg.

De franska myndigheterna kunde inte hitta något som tydde på att Vikernes planerat något terrordåd vilket gjorde att Vikernes och hans fru fick släppas på fri fot. Varg Vikernes kommer, trots att terroranklagelserna lagts ner, ändå åtalas enligt de franska myndigheterna. Åtalet kommer då att gälla texter som publicerats på hans hemsida rörande judar och muslimer, vilka franska myndigheter menar faller under Frankrikes motsvarighet till hets mot folkgrupp.

Polismyndigheterna har förutom rena trakasserier mot familjen även beslagtagit de fyra gevären samt flera andra föremål. ”De sköt upp vår dörr, traumatiserade våra barn, kastade in min gravida hustru och mig själv i arresten och höll oss där i två-tre dagar, de placerade våra barn hos deras morföräldrar, förstörde våra arkiv med officiella dokument, tog mina USB-stickor och hårddiskar, konfiskerade alla våra vapen, vår ammunition, verktyg, dekorativa svärd, min hjälm, mina två spjut och min frus flintknivar och en massa andra saker också, de flesta med ett stort affektionsvärde och de konstaterade att vi inte längre hade någon rätt att äga eller inneha någon form av vapen alls, allt detta utan att ge några legitima skäl överhuvudtaget”, skriver Vikernes.

Hela händelsen gjorde att Vikernes barn togs om hand av sina morföräldrar, som vägrade att lämna tillbaka barnen. Morföräldrarna skall ha skrivit ett brev till en fransk domare för att försöka få vårdnaden över barnen, vilket resulterade i att vårdnadstvisten togs upp i domstol. Morföräldrarna lyckades turligt nog inte få igenom sitt krav, men Vikernes och Cachet tvingades strida om vårdnaden av sina egna barn. Även Vikernes Paypal konto har stängts av, utan någon skälig förklaring.

På sin blogg skriver han nu att han tänker stämma de franska myndigheterna eftersom de utan grund orsakat familjen stor skada:

”Vi vill stämma de franska myndigheterna för att de arresterade oss utan giltiga skäl och att de gjorde det så brutalt de bara kunde när våra barn var där och bevittnade det hela, men också för att de godtyckligt tog ifrån oss våra rättigheter att bära och äga vapen. Marie har ett fläckfritt brottsregister så det finns ingen anledning alls för dem att ta ifrån henne hennes rättigheter och hennes frihet att inneha vapen. Jag har en brottshistorik i Norge med två domar från 1993 och 2003 men jag har aldrig någonsin begått något brott i Frankrike och jag kan äga de flesta vapen även i Norge om jag hade velat, så de har inga goda skäl att ta ifrån mig mina friheter och min rätt att äga vapen heller, särskilt inte under omständigheter som dessa.”

Vikernes uppger fortsättningsvis att han och hans fru inte har de ekonomiska medlen som krävs för en stämning, utan ber nu om ekonomisk hjälp för att visa den franska staten att de inte tolererar att den fråntar folket sina rättigheter. Här kan du hjälpa familjen att stå upp mot den förtryckande regimen.

Källa:
They thought they were free


  • Publicerad:
    2013-08-13 20:10