VECKANS FRÅGA. Redan vid 13-16 års ålder är svenskar mottagliga för det nationella budskapet.

Hela 42 procent av Nordfronts läsare blev medvetna nationella när de var 13-16 år eller ännu yngre, detta visar Nordfronts undersökning.

Vidare blev 59 procent av de svarande nationella innan 20 års ålder.

Om man tar bort de som svarat att de inte riktigt är nationella, att de är anti-nationella eller att de inte kom ihåg när de blev nationella, är siffran ännu högre. Av de som ser sig som nationella och vet när de blev medvetna om det är det 63,5 procent (45 + 18, 5) som blev det innan 20 års ålder, vilket är nära 2 av 3 personer.

Studien visar bland annat att det finns gott om nationella på landets skolor men som kanske inte alltid hör av sig till oppositionen. Detta bekräftas av de många skolelever som kom fram för att prata med Motståndsrörelsens aktivister när de nyligen besökte Lorensbergaskolan i Ludvika.

Signaturen Grottbjörnen var en av dem som blev nationella tidigt. I kommentarerna skriver han:

Var röding i princip från det att jag började intressera mig för politik när jag var 14, vaknade upp under kulturberikningen från Syrien hösten 2015, började lyssna på Radio Nordfront i samma veva och bytte sakta men säkert över till den goda sidan.

Ska tillägga att jag hade en nationell arbetskamrat som jag brukade prata politik med, även då jag var röding, han visste vad jag stod för och jag visste vad han stod för men vi hade en ömsesidig respekt för varandras åsikter, det påverkade mig också en del.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-12-25 14:20