VECKANS FRÅGA. Nästan lika många tittar som inte tittar på fotbolls-VM. Om landslaget inte hade skämt ut sig med patetiska ”antirasistiska” utspel hade fler tittat, medan färre tittat om Jimmy Durmaz varit en del av startelvan.

Fotbolls-VM pågår för fullt samtidigt som folkmordet fortsätter i oförminskad takt. Är det en distraktion i den allvarliga situation vi befinner oss i eller en nödvändig avkoppling för att ta nya tag?

Nordfront ställde frågan till sina läsare och det blev blandad kompott i svaren. 36 procent av de röstande tittar inte på fotbolls-VM för att det är skådespel och bröd för pöbeln medan 26 procent svarat ja för att det är bra underhållning.

Slår man ihop ja- och nej-svaren så har 48 procent svarat att de inte tittar på fotbolls-VM medan 47 procent gör det (resterande har svarat ”Annat”).

En viktig faktor i valet är etnicitet och politik. 19 procent har svarat att de tittar på fotbolls-VM just för att Sverige numera har en svensk startelva. Samtidigt har 12 procent slutat titta efter att landslaget skämt ut sig med ”Fuck rasism”-utspelet.

I skrivande stund spelar Sverige slutspel. Sverige tog sig vidare till åttondelsfinal genom att krossa Mexiko i en match där Jimmy Durmaz var bänkad.

Den helariska startelvan från ett litet land, där det är vinter halva året och där antalet utövare av sporten inte är överdrivet mycket större än antalet utövare för exempelvis innebandy eller ishockey, är nu ett av de 16 bästa i världen. Bedömare menar att man kommit dit genom att spela som ett lag, vilket man inte gjorde med den mångkulturella divan Zlatan Ibrahimovic som lagkapten.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Rösta i vänsterspalten längre ner på sidan.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-07-02 13:20