RASISM. Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic tycker att förbundskapten Janne Anderssons uttagningar är för vita.

Den kände fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic har rest till Malmö för att idag närvara vid en avtäckning av en staty föreställande honom själv.

Han tycker att han har öppnat dörren för fotbollsspelare i Sverige som har invandrarbakgrund.

Problemet är att svensk fotboll är en sekt, anser han, och det är förbundskapten Janne Andersson som leder sekten. Det är nämligen för många svenskar i Sveriges landslag, tycker Ibrahimovic.

Han kritiserar Andersson för att han inte hade en enda icke-svensk spelare i sin första landslagstrupp som han formade för knappt tre år sedan.

”Andersson bajsade på sig”
— Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, säger Ibrahimovic.

[Alexander] Isak har kommit in i bilden. [Muamer] Tankovic har kommit in i bilden. Annars ser det ut lite som innan jag kom in [2001]. Det är en sekt, och den sekten stannar kvar hela tiden även om det finns bättre spelare där ute, fortsätter Ibrahimovic.

Janne Andersson har bemött kritiken:

— När det gäller hur jag tar ut truppen i landslaget handlar det om en sak. Hur spelaren kan hjälpa oss att vinna matcher. Var man kommer ifrån eller var man har sina rötter spelar ingen som helst roll, säger Andersson och fortsätter:

— Jag tror att spelare som Zlatan har fått ta många strider och att han och många andra har stött på fördomar och blivit orättvist behandlade utifrån deras ursprung. Men jag blir irriterad när man insinuerar att jag skulle basera mina uttagningar på varifrån man kommer. Det är otroligt långt ifrån vad jag står för både som ledare och person.

Källa:
Zlatan till angrepp mot Janne Andersson


  • Publicerad:
    2019-10-08 17:50