SVERIGE. Fotbollsspelaren och kulturmarxisternas slagträ Zlatan Ibrahimovic har tidigare valt att inte uttala sig om politiska partier. Nu har han dock ändrat på det och gjort ett politiskt ställningstagande mot Sverigedemokraterna.

zlatan

Trots att Zlatan Ibrahimovic tidigare inte velat uttala sig om politiska partier tog han dock nyligen ställning mot Sverigedemokraterna under en intervju med Aftonbladet. Han menar bland annat att de som röstat på Sverigedemokraterna saknar kunskap och om de som röstat sett saker i ett bredare perspektiv så skulle de rösta annorlunda.

— Jag tror att det är okunskap. Det är folk som röstar i nuläget och som jag tror är helt okunniga. För om man sätter sig in i saker lite mer och ser hela bilden, då förstår man mer vad man röstar på. Så jag tror att det är en okunnighet, menar han.

I december 2012 menade fotbollsspelaren i en intervju att politik och fotboll ska hållas åtskilda:

— Fotboll och politik hör inte samman på det sättet. Fotboll är en sport som alla är välkomna till. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån. Det är därför vi spelar fotboll. För att föra alla tillsammans, för att alla ska kunna njuta och ha en chans att utöva sporten. Men politiken, det är inget jag blandar mig i.

Under samma intervju tog han dock ställning för ett rasblandat Europa och menade att det bara är att acceptera en sådan framtid:

— Vi lever i dag i 2012, snart kommer 2013 och världen ser ut som den gör. Vi kommer från hela världen, alla samlas. Min mamma är kroat, min pappa är bosnier och jag föddes i Sverige. Det är en stor mix överallt, det är så världen ser ut och det är bara att acceptera, flyta på och hänga med.

Källa:
Zlatan om SD:s framgångar: Det är okunskap


  • Publicerad:
    2014-11-11 17:25