INRIKES. Divan Zlatan Ibrahimovic påstår att svensk media har utsatt honom för så kallad under-cover rasism i sin rapportering om honom. Detta för att han ”inte är en Andersson eller Svensson”. Vidare betonar Zlatan att han troligen är den ”bäste spelaren som Sverige någonsin haft”.

Zlatan ”Divan” Ibrahimovic anser att medias rapportering av honom borde vara bättre eftersom att han ”är det bästa som finns”.

Det är i en intervju med Oliver Dacourt som arbetar för franska Canal Plus som fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic pratar om sin tid i Malmö FF och den ”rasism” som han menar att han fått utstå från svensk media. Zlatan menar att det rör sig om en ”dold rasism” när media skrivit negativa artiklar om honom.

— Det handlar om rasism. Jag säger inte att det här är rasism men det finns en ”under cover”-rasism, det är jag hundra procent säker på. Jag är inte en Andersson eller Svensson. Om jag hette det skulle de försvara mig även om jag rånade en bank, säger Zlatan i intervjun.

Vidare i intervjun säger fotbollsspelaren att media borde försvara honom bättre, på grund av den talang han besitter.

— Det jag gjort för svensk fotboll har ingen annan gjort, säger han.

När Dacourt påpekar för Ibrahimovic att det kan vara så att han upplevs som arrogant så svarar Zlatan att det inte spelar någon roll, eftersom han är den bäste fotbollsspelaren som finns. Han säger:

— Det spelar ingen roll. Jag är den bästa som finns. Är man stolt? Uppskattar man vad man har eller inte?

Ibrahimovic påstår även att han hade det extra svårt under åren i Malmö FF eftersom han inte var ”blond” och ”vit” och att han därmed tvingades jobba tio gånger mer än andra i laget för att bli accepterad.

Nyligen genomförde Demoskop en undersökning som visade att 63 procent de tillfrågade inte alls saknar fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic i det svenska landslaget. Dessutom verkar landslaget klara sig alldeles utmärkt i Ibrahimovics frånvaro. Detta blev alltmer tydligt när Sverige tog sig till fotbolls-VM med en helnordisk startelva som kom före storlaget Nederländerna i VM-kvalgruppen och senare slog ut jättefavoriten Italien i kvalet.

Även Nordfront gjorde en egen undersökning kring ämnet. Av de som svarade på något av Zlatan-alternativen visade det sig att 78 procent inte saknar honom medan 30 procent av alla svarande uppgav att de skulle följa fotbolls-VM för att Zlatan inte längre är med.

Källa:
Zlatan: Det handlar om rasism


  • Publicerad:
    2018-01-08 11:05