SVERIGE. Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic har inte velat framföra nationalsången under landskamp. Däremot gör han det nu för Volvos nya påkostade reklamfilm.

När Volvo under gårdagskvällen visade upp sin nya reklamfilm var fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic i fokus. Filmen visar upp Volvo-bilen i nordiska fjällmiljöer blandat med bilder på Zlatan Ibrahimovic som spelar fotboll eller uppträder som friluftsmänniska. Bakom musiken återfinns kändisproducenten Max Martin som skrivit musik för bland annat Céline Dion och Bon Jovi. Ibrahimovic pratar sedan in nationalsången på knagglig svenska.

Ibrahimovic säger i en intervju i DI Weekend att nationalsången ”aldrig klickat för mig” och att den är ”långtråkig”.

– Den här nya nationalsången är precis vad vi behöver. Den gamla var långtråkig. Den här går rätt in. Jag hoppas att det här bli den nya. På tiden att det kommer en ny. Och vem kan göra det om inte Max Martin och Zlatan Ibrahimovic? säger Ibrahimovic om sig själv.

Ibrahimovic hävdar sedan att blandningar är det nya svenska och att det ”är bara att gilla läget”.

– Det här är så Sverige ser ut 2014. Jag pratar inte perfekt svenska, men det är så det är. Blandningar överallt. Jag kan vara svensk ändå. Vi är alla olika men ändå lika. Pappa är från Bosnien och muslim. Mamma är från Kroatien och katolik. Men jag är född i Sverige och svensk medborgare. Det går inte att ändra på det. Det är bara att gilla läget och acceptera det, säger han.

Källa:
Zlatan: Det här är så Sverige ser ut 2014


  • Publicerad:
    2014-01-26 01:02