Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: Litet intresse för fotboll men ökat intresse när Zlatan inte är med

Av Redaktionen, 2017-11-20
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Hälften av Nordfronts läsare kommer inte titta på fotbolls-VM 2018.

Efter att den invandrande fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic slutat i landslaget har svensk landslagsfotboll sett bättre ut än på många år. Sverige tog sig till fotbolls-VM med en helnordisk startelva som kom före storlaget Nederländerna i VM-kvalgruppen och senare slog ut jättefavoriten Italien i kvalet.

Sverige börjar återigen bli ett lag som spelar svenskt – organiserat och där alla spelar för varandra – precis som under fotbolls-VM 1994 där Sverige kom trea och var rankad tvåa i världen.

Förra veckan genomförde Demoskop en undersökning som visar att 63 procent de tillfrågade inte alls saknar fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Nordfront valde därför att göra ene egen undersökning i ämnet. Av de som svarat på något av Zlatan-alternativen visar det sig att 78 procent inte saknar honom medan 30 procent av alla svarande uppger att de nu kommer följa fotbolls-VM för att Zlatan inte är med.

Hela 49 procent kommer inte titta på fotbolls-VM och 40 procent av samtliga svarande uppger att de inte kommer titta på VM för att de helt enkelt är ointresserade.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-11-20 20:00