FOTBOLL. Trots massmedias hyllningar – inget stöd från svenskarna.

Efter att den invandrande fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic slutat i landslaget har svensk landslagsfotboll sett bättre ut än på många år. Sverige tog sig till fotbolls-VM med en helnordisk startelva som kom före storlaget Nederländerna i VM-kvalgruppen och senare slog ut jättefavoriten Italien i kvalet.

Trots lagets framgångar talar massmedia fortfarande om Zlatan, något som fick förbundskaptenen Janne Andersson att bli förbannad.

– Det är för fan ett helt gäng som har gjort det här fantastisk, vi kan ju prata om dem, svarade Andersson i en intervju.

– Jag bryr mig verkligen inte om Zlatan är på planen, på läktaren eller bänken, säger Kennet Andersson som gjorde fem av Sveriges mål i VM-94 när landslaget kom trea och var rankad tvåa i världen.

Nu har Demoskop frågat Sveriges fotbollsfans om de vill ha kvar den nordiska startelvan eller få in Zlatan igen. 63 procent vill inte ha tillbaka Zlatan medan 32 procent är för en comeback. 4 procent har inte kunnat bestämma sig. Personer med vänstersympatier är mest positiva till att ha med Zlatan igen.

När Zlatan spelade i fotbollslandslaget var Sverige som sämst rankat 45:a, vilket är den sämsta världsrankingen någonsin.

Källa:
Svenska folkets dom om Zlatan Ibrahimovic


  • Publicerad:
    2017-11-15 09:15