DALARNA. Nyligen publicerade tidningen DT en solskenshistoria om den invandrade fotbollsspelaren ”Ibra”. Trots sin ringa ålder har han dock redan fått grått skägg, något som gjorde en av Nordfronts läsare misstänksam.

DT_fotboll

Skärmdump från DT.

DT:s artikel handlar bland annat om Ibrahim Akim Oluwanisholas resa från Västafrika till Sverige där han fann fotbollen, vilken hjälpte honom bearbeta sina upplevelser från krig och nöd. Som 18-åring inleder han 2010 sin flykt undan terrorgruppen Boko Haram och lämnar sin hemstad Maiduguri i nordöstra Nigeria.

— Det var en väldigt svår familjesituation för mig. Jag har inga föräldrar kvar, så jag vet inte vad som skulle ha hänt med mig om jag inte hade lämnat Nigeria. Jag var tvungen att ta risken, för att se hur min framtid skulle kunna bli, berättar Oluwanishola.

Resan går genom Niger, det ökenliknande Sahelområdet och vidare till Libyen för att sedan ta ett lastfartyg till Italien. I början av 2011 kommer han till det förlovade landet Sverige.

En av Nordfronts läsare reagerade dock på att Oluwanisholas ser mycket äldre ut än han uppges vara och ringer därför upp DT:s journalist Markus Josefsson för att se om tryckfelsnisse varit i farten. Lyssna på klippet här under:

Vad tror Nordfronts läsare? Är misstankarna mot Oluwanisholas ogrundade och kan det röra sig om så kallad språkförbistring?


  • Publicerad:
    2016-06-20 20:30