MEDIA. I det senaste avsnittet av Aftonbladetpodden”Lilla Drevet” hånar programledarna juden Willy Silberstein, den judiska tidningen DN, samt paranoior om ”påverkanskampanjer”. Dessutom diskuterar man både Pepe och Skurt. Ser vi en ny generation kulturarbetare födas ur det post-kulturmarxistiska misslyckandet?

Det senaste avsnittet av Aftonbladets kultur- och satirpodd ”Lilla Drevet” inleds med att man diskuterar Björn Söders (SD) senaste utspel om att man inte kan tillhöra två nationer samtidigt. Precis som 2014 konstaterade Söder nyligen återigen att exempelvis samer och judar inte är etniska svenskar, vilket har följts av en enorm kontrovers bland Sveriges etablissemang. Detta eftersom självutnämnda proffstyckare och kulturmarxistiska politiker inte tycks förstå att Söder med ”svensk” inte syftar på individer med svenskt medborgarskap – trots att Söder fått flera tillfällen att förtydliga sig.

Programledaren Ola Söderholm driver med reaktionerna från makteliten och tillsammans med sina kollegor Nanna Johansson och Johannes Finnlaugsson diskuterar han Björn Söders resonemang. Det är uppenbart att samtliga – till skillnad från makteliten – har förmågan att förstå precis vad Söder menar, samt skilja mellan en persons nations- och statstillhörighet. Något som åtminstone jag fram till nu fruktade var en omöjlighet för en person som inte är nationalsocialist eller närstående.

— Om SD kanske har en obehaglig besatthet av att vilja bestämma vad som är svenskhet så har ju SD:s motdebattörer tyvärr då en lite märklig besatthet av att haka på den debatten, menar Söderholm.

— Nä men man kan tänka att de kanske som politiker eller representanter för staten kanske kan säga att judar och samer och alla vi andra är svenskar som svenska medborgare. Men istället hamnar man i detta att man vrålar: ”De är visst svenskar! De känner sig jättesvenska allihopa! Alla judar är svenskar! Alla samer är svenskar! Alla kurder är svenskar! Zlatan är svensk!”.. Den grejen… Liksom Mona Sahlins bästa motargument mot Jimmie Åkesson under alla dessa år, skämtar Söderholm, vilket följs av skratt från hela panelen och skämt om Mona Sahlin.

Sossen och fifflaren Mona Sahlin är ett återkommande skämt i ”Lilla Drevet”.

Söderholm påpekar hyckleriet i att Söders motdebattörer menar att han inte har rätt att definiera vem som är svensk och inte, samtidigt som de själva försöker göra precis samma sak.

— Och just detta att det är underförstått att svenskhet är så jävla eftersträvansvärt, att det är den värsta kränkningen man kan utsätta en människa för att säga att denna inte är svensk, säger Söderholm.

Vidare resonerar Söderholm att det hela kan bero på en förvirring med tanke på att Sverige inte har någon tradition av att skilja på medborgarskap och etnicitet, som exempelvis i Finland där man har finländare – som är medborgare – och sedan svensktalande Finlandssvenskar och finsktalande finnar.

Judar kan hoppa ”små grodorna” – längre och djupare än Björn Söder
Man lyfter också fram en P1-debatt mellan Björn Söder och juden Willy Silberstein och driver med den senares utspel:

— Jag kan försäkra – på fredag, på midsommarafton – kommer många svenska medborgare som är judar att hoppa grodorna både djupare och längre än Björn Söder.

Programledarinnan Nanna Johansson kallar Silbersteins ”små grodorna”-argument för ”det cringigaste” hon någonsin hört på radio. De andra skojar om hur midsommar inte är något festligt för Silberstein, utan en ”kampdag” där han ska bevisa något, vilket följs av ett resonemang kring hur djupt och långt man ska hoppa grodorna för att vara svensk.

Programledarna fortsätter att skratta åt Björns Söders defensiva svar på Silbersteins ”hoppa grodorna”-utspel:

— Det ifrågasätter inte jag Willy. Överhuvudtaget inte. Det har jag aldrig någonsin ifrågasatt.

Ola Söderholm konstaterar också:

— Du kan ju inte vara det, rent etniskt-biologiskt, 100 procent kurd och 100 procent svensk.

Hur djupt och långt måste man hoppa ”små grodorna” för att vara svensk? Dylika resonemang raljerar man kring i ”Lilla Drevet”.

Grodorna Skurt och Pepe
Skämten om ”små grodorna” för sedan över diskussionen till alternativhögern, samt memerna Pepe och den svenske motsvarigheten Skurt.

— Det är intressant att han använder ”små grodorna” i exemplet med tanke på den nya trenden inom alt right-rörelsen att använda grodor mycket mer. På nätet, internationellt, använder man ju Pepe the Frog, och sen i Sverige har du någon enstaka på Reddit som har börjat använda Skurt. Och sen gick DN ut och skrev en artikel om att ”nu börjar de använda Skurt!” och bara helt plötsligt gjorde man det [Skurt-memen] känt. Istället för bland bara typ två personer på Reddit, konstaterar Johannes Finnlaugsson, som erkänner att han själv har Skurt som avatar på Twitter.

Johannes Finnlaugssons Twitter. Och ja, han arbetar på riktigt åt Aftonbladet. Skärmbild. Twitter.com. Klicka för större bild.

Ola Söderholm driver sedan med DN:s Skurt-artikel:

— Frågan är om DN har någon självinsikt om vad de signalerar till dessa kretsar [alt-högern], tex ”Är det nåt som kastar bensin på elden så är det att vi går ut och har en moralistisk, förfärad ton över att de använder Skurt och gör det tusen gånger roligare för alla”.

Aftonbladets Lilla Drevet konstaterar att DN troligtvis saknade självinsikt i samband med att de lanserade memen Skurt för hela Sverige.

”Påverkanskampanjer” från främmande makt
Ett av maktelitens främsta narrativ inför höstens val är att ”främmande makt” (vilket är ett kodord för Ryssland) kommer att bedriva en ”påverkanskampanj” mot Sverige som på något sätt riskerar att förändra utfallet av valet.

Nordiska motståndsrörelsen har vid flertalet tillfällen pekats ut som ett verktyg för Ryssland i denna kampanj, och i slutet av april kunde exempelvis Svenska Dagbladet (SvD) ”avslöja” att Nordfronts IT-ansvarige Robert Eklund registrerat domänen putinmail.com som man menade kunde användas för att ”påverka valet”.

Bilderbergaren Annie Lööf (C) var en av många som gick igång ordentligt på Robert Eklunds geniala putinmail.

Den paranoida världsbilden – som främst förs fram av den orwellianska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt liberala och neokonservativa debattörer – är också något som Lilla Drevet driver med.

Nanna Johansson berättar att hon på Ekot hört något ”mycket alarmerande” om valet, varpå man spelar upp ett inslag om ”påverkansoperationer från andra länder”. I inslaget pratar man om ”ryktesspridning om vallokalers öppettider” eller ”falska filmer”.

Man spelar också upp ett uttalande från Säpos biträdande enhetschef Linda Escar:

— En del av påverkansoperationerna handlar om att skapa förvirring. I USA såg vi att man skrev falsk information om att man kunde sms-rösta, vilket gjorde att vissa medborgare kastade bort sina röstsedlar eftersom man trodde att man hade röstat redan.

Som lösning har Nanna Johansson skrivit ihop ett satiriskt uttalande om vad som verkligen gäller för valet:

— Valet till Sveriges riksdag, kommuner och landsting hålls i år den elfte september. Alla som fyllt 38 år är röstberättigade. Som vanligt ska man gå till sin lokala guldsmed mellan 10:00 och 10:01. Medtag förra årets röstkort samt ett giltigt Claes Ohlsons-medlemskort så att du kan legitimeras. Jag repeterar: Valet till Sveriges riksdag, kolumner och landskap hålls den 32:a september. Vallokalen är den lokal som ligger exakt 47 kilometer från ditt hus, såvida du inte bor i lägenhet, då ligger den i Storuman. Glöm för Guds skull inte att ta med din katts röstkort samt ett självporträtt i blyerts, annars kommer valförrättaren att piska dig, säger Johansson under skratt från de andra, och fortsätter:

— Ja jag upprepar mig, men jag kan inte nog betona hur viktigt det är att den här informationen inte förvanskas: Datumet som gäller är alltså den 99:e ”oktember” och glöm för helvete inte att sätta dig på en kopiator utan byxor och ta med dig utskriften till vallokalen – vallokalen som i år såklart är ett hunddagis utanför Gränna. Och för alla er som sms-röstar – för självklart kan ni sms-rösta – skicka era röster till 90 000 senast igår.

— Vi glömde att tacka vår sponsor Russia Today, avslutar sedan Söderholm skämtsamt.

En ny generation kulturarbetare?
Kulturarbetare och så kallade politiska satiriker inom Sveriges etablissemang har framförallt under 2000-talet utmärkt sig med att lida av en stel och påtvingad politiskt korrekthet, som bakbundit dem så pass att det helt och hållet har förhindrat relevanta analyser och tänkvärda poänger.

Framförallt P3:s så kallade humorprogram har varit smärtsamt pinsamma och långtråkiga, eftersom man inte kan göra satir om man samtidigt ska vara politiskt korrekt. Ska man föra djupa resonemang, komma med träffande observationer eller driva med makten måste man provocera och våga tänka utanför ramen. Det går helt enkelt inte att syssla med satir och samtidigt kräla inför maktens åsiktsregler.

Men kan det vara så att något håller på att hända? Nordfront skrev tidigare idag om hur P3:s Tankesmedjan – vilket är ett liknande program som Lilla Drevet – satiriskt attackerade feministen Linnéa Claesson. Bakom segmentet. som helt öppet ifrågasatte hennes bisarra påståenden om konstanta sexuella trakasserier, låg 22-åriga Moa Wallin, en ny profil inom Sveriges Radio som gjort sig ett namn genom provokationer på Twitter under namnet ”Arbogakvinnan”.

Wallin fick utstå ett kraftigt drev efter att ha kallat en 15-årige pojke som patrullerar Täbys gator med moped för att avslöja inbrottstjuvar för ”landets töntigaste person”. I ett annat inlägg proklamerade hon att hon tänker rösta på Nordiska motståndsrörelsen i valet:

Jag skrev tidigare i år en artikel om DN:s kulturskribent Fredrik Strage, och hur han skiljer sig från den övriga kultursfären i Sverige med sin illa dolda förtjusning för Nordiska motståndsrörelsen och kanske framförallt kulturella uttryck inom alternativhögern, såsom exempelvis fashwave.

LÄS ÄVEN: Fredrik Strage – finkulturskribenten som drömmer om det utlovade rymdimperiet

Kan det vara så att vi nu ser en övergångsperiod – en ny generation kulturarbetare, unga människor som är uppväxta med yttrandefriheten och mångfalden av åsikter på Flashback, hårda diskussioner, skitpostande och memer på sociala medier och en naturlig instinkt att försöka vara relevanta och revoltera mot sina föregångares skitnödiga trångsynthet? Kan det vara så att Strage, i egenskap av erfaren äldre man, är deras inspiration och ledare för den subtila revolten?

Det vore i sådana fall en intressant utveckling.

Fredrik Strage – ledare för en ny generation kulturarbetare?

Man ska dock inte låta sig luras: Dessa människor må vara yngre, mer kulturrelevanta och öppnare i sinnet än den avgående generationen ”hippa” kulturarbetare. Men vi snackar fortfarande om personer som i grunden är feminister och kulturmarxister, som i princip bekänner sig till folkmordssystemet och den döende liberala demokratin. Det är bara det att de kanske är trötta på att inte få driva med makten, att bakbindas av en mer eller mindre uttalad åsiktskorridor och att tvingas skapa en massa strunt som inte på något sätt är relevant för någon – förutom en liten elitistisk och ryggdunkande klubb för inbördes beundran.

Att vi idag kan höra anställda på Sveriges Radio och Aftonbladet driva med feminism och judiska vanföreställningar, samtidigt som man diskuterar alt right och vågar skämta om att rösta på Nordiska motståndsrörelsen väljer jag ändå att se som ett tecken i tiden. Eller, som sagt, en övergångsperiod, tills vi efter den stundande segern bygger upp en helt ny kultur, som bygger på nordiska principer istället för dessa uttjatade talmudiska lögner som plågat oss i generationer.

Lyssna på Lilla Drevet-avsnittet ”Små grodorna Pepe och Skurt” på acast.com.


  • Publicerad:
    2018-06-28 00:09