Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: OS ratas – ett ointressant och globaliststyrt spektakel

Av Redaktionen, 2016-08-22
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. En majoritet av Nordfronts läsare tittar inte på OS.

Arno Breker, "Olympia" 1936.

Skulptören Arno Breker fångade den olympiska andan i Berlin-OS 1936.

De ursprungliga olympiska spelen hedrade de ariska gudarna i Grekland och ville utgöra ett idrottsevenemang i fredens tecken. När de första olympiska spelen invigdes i modern tid, i Aten 1896, hade den olympiska fredsandan breddats från de grekiska stadsstaterna till att nu omfatta nationer. Den olympiska andan var densamma: folken skulle tävla i idrott istället för att föra krig med varandra.

Idag är OS någonting helt annat. 2012:s OS i London kom att handla om åsiktsregistrering och uteslutningar av idrottare som hade fel åsikter eller pojkvänner med fel åsikter. Under årets OS i Rio har den olympiska kommittén tillsammans med FN även kommit att utse ett flyktinglag som ska sprida vidare den nuvarande kosmopolitiska OS-andan. Allt detta kallar den olympiska kommittén för ”den olympiska rörelsens värderingar och idéer”, trots att de olympiska spelen i själva verket ursprungligen handlade om att lämna meningsskiljaktligheterna åt sidan och tävla mellan nationerna.

veckans-frågaos-ratasNordfront ställde frågan till sina läsare om de tittar på OS. Det visade sig att hela 74 procent ratar OS och 25 procent tittar på OS, varav den stora lejonparten av dem tittar enbart lite. Överlag tycks läsarna anse att de olympiska spelen blivit ett spektakel där pengar, politisk korrekthet och vurm för mångkultur och globalism blivit den nya ”andan”.

Kommentatorn Upper level sammanfattade i kommentarsfältet vad många känner:

Nä det känns för politiskt och ekonomiskt speglat. ”Länderna” representeras ju knappast heller utan det kan vara en afrikan som springer för japan och en japan som stöter för Zambia så vadfan?

Upper level fick medhåll av signaturen Harbard som skrev:

Vilken afrikan springer snabbast; den med svenskt pass, franskt pass, tyskt pass eller amerikanskt pass? Mig kvittar det lika.

Ovan nämnde kommentator skrev ett längre inlägg där han redogjorde för flera anledningar att rata OS.

Nej, inte intresserad. Detta pga flera anledningar:
1. Det är roligare att utöva sport än att titta på det på tv.
2. Det är ett mångkulturspektakel. Vilken afrikan springer snabbast; den med svenskt pass, franskt pass, tyskt pass eller amerikanskt pass? Mig kvittar det lika.
3. OS har tappat sin relevans när det iaf finns 58373937 tv-kanaler som visar sport dygnet runt, året om.
4. För många tramssporter tillåtna i OS nuförtiden.
5. Jag vill inte att sponsorerna (som mestadels är internationella storföretag) känner att de får vad de betalar för i reklamexponeringsvärde.
6. Att öht titta på tv är slöseri med tid.
Bröd och cirkus är för pöbeln.

Flera påpekade att det är viktigare att utöva snarare än titta på/konsumera sport – särskilt nu när kosmopoliterna styr idrotten i en politisk riktning. Av de som har tittat under OS, mycket eller lite, nämns idrotter som gymnastik, boxning och fotboll med det svenska damlandslaget”.

De senare fick under veckan kritik av Aftonbladet för att vara ”kritvitt” (det kritvita och disciplinerade damlandslaget slutade tvåa efter lika kritvita Tyskland).

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-08-22 10:20