VECKANS FRÅGA. Nordfronts läsare blev tillfrågade varför de skulle demonstrera med Motståndsrörelsen på första maj.

Bild från tidigare demonstration i Bollnäs.

Bild från tidigare demonstration i Bollnäs.

Veckansfraga20160502Vi frågade redan i januari våra läsare om de skulle delta på Motståndsrörelsens demonstration den första maj i Borlänge. Ungefär 500 personer svarade att de kommer att närvara på demonstrationen. Utfallet verkar i allt väsenligt ha motsvarat omröstningen. Vi valde att fråga varför de utlovade deltagarna skulle delta i demonstrationen.

Av de som avsåg att medverka var de flesta motiverade att visa att det nationella motståndet växer. Demonstrationen skickade onekligen en stark signal till det politiska etablissemanget och dess representanter på plats, bland andra Mona Sahlin och Lars Ohly. Det nationella motståndet visade sig starkt under Motståndsrörelsens fanor.

Det andra populära alternativet var att man ställde upp på demonstrationens paroll ”kamp mot storfinans och folkförrädare” som 15% angav. Endast en procent eller 15 personer menade att de skulle sluta upp för att träffa likasinnade. Förhoppningsvis kommer ni att ansöka om medlemskap i Motståndsrörelsen och då kunna träffa likasinnade betydligt mer ofta!

Hela 47% svarade att de inte tänkte dyka upp. En tråkig stämning noterades i kommentarsfältet – denna påverkade dock inte verkligheten på plats i Borlänge.

VK skrev att:

Låt er inte luras: det är fiender som sprider den här defaitismen. Inget annat. Är det inte lika lustigt hur dessa ”realister” alltid är som mest aktiva när det faktiskt går framåt?

Ingemar Westerbring, nästeschef i Näste 4 klargjorde läget:

Det kommer en hel hög kompromisslösa frihetskämpar från Näste 4!
Vi kommer för att visa systemet att vi inte är några får utan att vi har en vilja, en väg ,och ett mål…
För ett befriat och enat Norden!

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-04-26 00:55