INRIKES. Förberedelserna inför 1 maj i Borlänge är i full gång. Nu ägnar man sig åt att ta ner alla lösa papperskorgar och ersätta dem med sopsäckar.

I Borlänge är förberedelserna inför 1 maj i full gång, bland annat har det beslutats att alla lösa papperskorgar ska tas ned och tillfälligt ersättas med sopsäckar. Detta gör man för att papperskorgarna inte ska kunna ryckas loss och användas som tillhyggen eller kastas mot meningsmotståndare.

Enligt uppgifter som inkommit till Nordfront är det inte bara lösa papperskorgar som tillfälligt har avlägsnats. Även stora soptunnor i metall som varit fastbultade i marken har tagits bort. Huruvida det beror på ”säkerheten” kring demonstrationerna att göra eller inte är dock oklart.

Förutom att plocka bort soptunnor och papperskorgar har man även gått ut och sagt till butiksägare att så kallade gatupratare bör tas bort inför söndagen.

— Vi har rekommenderat handlarna att det ska vara rent utanför deras butiker. Det ska inte finnas några lösa föremål som folk kan ta tag i och kasta, säger Bosse Hårdén från Centrumföreningen.

Källa:
Lösa papperskorgar tas ner i centrum
Handlare oroliga över 1 maj


  • Publicerad:
    2016-04-29 13:35