VECKANS FRÅGA. Många har röstat på Nordfronts Veckas fråga ”Vem vill du att Radio Nordfront ska intervjua härnäst?” Flest personer har velat se Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland.

veckans-frågaradio-nordfront.intervjuRadio Nordfront, med programledarna Robin Palmblad, Emil Hagberg och Martin Saxlind, har spelat in sex avsnitt och gästats av Klas Lund och Pär Öberg och Juuso Tahvanainen. Nordfront ställde frågan vem lyssnarna vill ska intervjuas härnäst och varför.

Närmare 1 500 röstade på Veckans fråga. Flest röster fick Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland och därefter livstilsredaktören Paulina Forslund.

Flera av de som röstade på Fredrik Vejdeland gjorde det på grund av det försvarstal för nationalsocialismen som han nyligen höll vid Göta hovrätt. När det kom till Paulina Forslund ville flera höra hur kvinnor kan rekryteras till rörelsen och hur det fungerar rent praktiskt att uppfostra åtta barn.

Flera har i kommentarsfältet skrivit att det var en mycket svår fråga och att de vill se alla personer på listan intervjuas. De som röstat på alternativet ”Annan” har bland annat uppgett någon av cheferna från näste 1, vildmarksexperten Stefan Forsman eller den levande nationalsocialistiska legenden Vera Oredsson.

Signaturen Aktivist skrev angående näste 1:

”Annan”. Gärna någon av de aktivister eller, kanske bättre en av cheferna, från Näste 1. De sprutar ut kamprapporter och är väldigt uppfinningsrika. Det skulle vara kul att höra hur en typisk vecka ser ut och troligen motivera andra att lägga i en högre växel.

Att döma av kommentarsfältet ville många lyssna på en intervju med Vera Oredsson då hon levde under det nationalsocialistiska Tyskland men också skulle kunna berätta om den svåra efterkrigstiden. Karl var en av flera som uppmanade till en intervju med den nationalsocialistiska förebilden och legenden:

Vera Oredsson är ju förstås en levande legend på många sätt och därtill vår enda referens till det Nationalsocialistiska Tyskland. Jag delar uppfattningen att hon är nästintill ett måste.

Radio Nordfront tackar för alla synpunkter. Samtliga personer på listan kan mycket väl komma att intervjuas, dock inte nödvändigtvis i den ordningen.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-05-04 10:00