MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten From The Ashes We Rise med soloartisten Hiraeth.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta kulturskribenten Daniel Olofsson på daniel.olofsson@nordfront.se.

Artisten Hiraeth beskriver sig som ett ”akustiskt soloprojekt” och hon spelar vemodig musik, vilket hör ihop med artistnamnet som hon har valt. Hiraeth är ett walesiskt ord som anses vara svåröversatt. Ordet betyder bland annat ”hemlängtan” men syftar också på andra former av längtan, som längtan efter en svunnen tid eller en saknad person.

Hiraeth har både en Youtube-kanal och ett konto på Bitchute där man kan höra hennes musik. Tidigare i år släppte hon sin debutskiva på Bandcamp som man antingen kan köpa eller ladda ner gratis där.

Många av Hiraeths låtar har texter som antingen mellan raderna eller rätt så öppet kritiserar dagens samhälle. En av de mer tydligt politiska låtarna är No One Can Replace Us som Nordfront skrev om förra året.

Veckans låt heter From The Ashes We Rise och släpptes förra året. Låten är vemodig och lite diffus i sitt budskap men har ändå ett positivt tema om pånyttfödelse och en framtid efter krig och lidande.

Låttext:

As the fires burn I watch in awe
The world we know quickens to fall
The war is fought losing many lives
For a life out of the ashes to rise

Rise Phoenix rise
Rise Phoenix rise

Not burdened by the choices made
But wiser to the actions we take
Moving through wastelands set ablaze
Knowing our debts have been fully paid

Rise Phoenix rise
Rise Phoenix rise

As the embers from the fires remain
We cross into a new terrain
Where we can begin again
The tears from our eyes washed by the rain

Rise Phoenix rise
Rise Phoenix rise
Rise Phoenix rise


  • Publicerad:
    2020-01-03 20:00