Svenska motståndsrörelsens aktivister har hållit ett bra tempo under årets första månad med ungefär två inrapporterade aktiviteter om dagen. Organisationens medlemmar har som vanligt varit aktiva i hela landet, men i vissa geografiska områden har det varit bättre fart än i andra. Häng med på en rundtur och se vad som hänt i några olika områdena under månaden.

Södra Sverige
Mycket fokus under månaden i södra Sverige har hamnat i Blekinge, där flera orter besökts av våra aktivister som delat ut närmare 2000 flygblad och satt upp hundratals klistermärken. Helsingborgsgruppen har annars varit oerhört flitiga med upprepad aktivism i och runt staden. Kristianstad finns som vanligt också med över listan med städer där det varit flera aktiviteter, denna månad i sällskap även med Tomelilla.
20120127_blekinge1

Västsverige
Årets troligtvis första aktivitet skedde i Alingsås på nyårsdagen där det delades ut flygblad. Flygblad har det dessutom delats ut i bl.a. Göteborg, Falköping och Skövde. På den sistnämnda orten delades det ut hela 1100 blad och sattes upp 300 klistermärken under samma dag.

Det har också anordnats en utbildningsdag med skogsvandring i Göteborg. Här fick deltagarna träna på navigation, sjukvård, att göra upp eld och bygga läger.
göteborg

Småland
Småland har verkligen vaknat på sistone och fått ett rejält uppsving i aktivitetsnivån. Förutom propagandaspridning i Alvesta, Jönköping och Värnamo, har den småländska kampgruppen också organiserat en vandring utanför Växjö. Man passade i samband med vandringen också på att titta på olika fornminnen och hålla en diskussionsträff.

I och runt Stockholm
Näste 1 har verksamhetsområdet som denna spalt handlar om. De är kända för sina innovativa idéer att sprida budskapet på och januari var inget undantag. Dagen innan förintelsens minnesdag genomförde aktivister en aktion på Sergels torg i huvudstaden där man eldade upp en israelisk flagga samtidigt som nästeschef Emil Hagberg höll en kort appell i en megafon. Den framgångsrika aktiviteten har uppmärksammats både nationellt och internationellt på olika bloggar och sidor.

Det har också hållits en lyckad offentlig flygbladsutdelning i Uppsala och hängts upp banderoller i samma stad. Banderoller har också satts upp i Stockholm och Örebro.

Dalarna
Precis som i Göteborg och Växjö har det anordnats skogsaktivitet med utbildning även i Dalarna. På temat utbildning har det också hållits ett föredrag med Motståndsrörelsens ledare Klas Lund.
klas_föredrag-460x280

Kampgrupp Dalarnas januari har annars främst bestått av flera flygbladsutdelningar i b.la. Borlänge och Säter.

Norr om Dalarna
I Norrland är det främst Sundsvall som stuckit ut under månaden med flera aktiviteter, men det har även bedrivits kamparbete i bl.a. Hudiksvall, Ljusdal och Söderhamn.
ljusdal

Med bara detta ihopplock av olika aktiviteter kan vi konstatera att det åter har varit bra bredd, kvantitet och spridning på Motståndsrörelsens arbete. Värt att ta upp utöver de redan nämnda sakerna är den rättegång som hölls i Jönköping den 3-4 januari, då en av Motståndsrörelsens medlemmar stod åtalad för dråpförsök, efter att ha försvarat sig mot angripande rasfrämlingar. Flera av den åtalades Organisationskamrater fanns på plats för att visa sitt stöd. Domen för att rädda sitt eget liv blev i detta fall 10 månaders fängelse.

justitia

Norden
Norska motståndsrörelsen har tagit fram nya plakat som man använt sig av för att sprida budskapet och så har också skett i bl.a. Asker och Bergen.

I Finland har Motståndsrörelsen varit ett hett mediaämne under januari. Organisationen har omnämnts i flera nyhetsmedia, bloggar och även i en dokumentärfilm. Organisationen växer i öst och etablissemanget skakar.
Jyvaskyla_AK

Alla negativa skriverier till trots (eller kanske tack vare) har moralen varit ännu högre än vanligt och kamparbetet har flödat på. Finska motståndsrörelsen har satsat på lokala flygblad som berör aktuella händelser i olika orter. Ett exempel på detta är i Åbo där det varit stora problem med kriminella invandrare på sista tiden.

Det satsas också mycket på fysisk träning i Finland och samtliga kampgrupper har nu regelbundna träffar för att hålla aktivisterna i god form.

Vi sätter ribban högt
Årets första månad är avverkad och Motståndsrörelsens arbete har börjat mycket bra. Faktum är att januari med enkelhet skulle platsat som en av de bästa månaderna på hela året 2012. Med det sagt kommer det nu antingen gå utför eller har vi bara satt lägstanivån väldigt högt och vi kommer ha ett fantastiskt kampår framför oss. Det är knappast slumpen som kommer avgöra vilketdera det blir utan DITT engagemang!


Månadens bästa/största…

…framgång: Förintelsejippo på Sergels torg.

…skratt: I januari har vi varit väldigt allvarliga och bara skrattat åt reklamfilmer för halal-godis och diverse intelligensbefriade artikelkommentarer från meningsmotståndare.

…systemmedlöpare: Lisa Bjurwald. Att få pris av Aftonbladet räckte bra för att bli nominerad till denna utmärkelse men att dessutom på Folk och Försvars rikskonferens ljuga så att självaste George Soros hade blivit avundsjuk på Pinocchio-näsan, gjorde månadens utnämning solklar.
LisaB-


  • Publicerad:
    2013-02-07 10:00