USA. Nordfront har tidigare rapporterat om den meningslösa våldsleken ”knockout game”. Nu har svarta ungdomar i USA hittat på en ny lek som kallas ”wilding” och går ut på att springa runt i stora grupper och skapa kaos.

Fenomenet har blivit uppmärksammat efter att hundratals ungdomar, varav den överväldigande majoriteten till och med enligt polisuppgifter var svarta, deltagit i en organiserad ”rusning” som skapade kaos på en marknad i delstaten Florida.

Den amerikanska bloggaren och komikern RamZPaul har kommenterat fenomenet i en film som han spelade in under sin semester i Europa.

Nordfront har tidigare skrivit om två andra fall som verkar ha varit ”wildling”-incidenter:

Under julfirandet i USA stormade svarta ungdomar en biosalong i Jackssonville, Florida. En polisman och flera anställda på biosalongen skadades i tumultet. Flera svarta slogs även med varandra, medans andra sprang ut på parkeringsplatsen och hoppade på parkerade bilar. 62 poliser beväpnade med pepparspray lyckades till slut skingra de svarta ungdomarna.

Dagen därpå postades uppmaningar om att starta ett upplopp i köpcentret Kings Plaza i Brooklyn, New York. Under upploppet uppges även flera vita ha blivit offer för det så kallade ”knockout game”, där svarta ungdomar försöker slå oskyldiga vita medvetslösa.

Efter våldsamheterna skröt flertalet gärningsmän om sin ”seger” på det sociala mediet Twitter. Enligt köpcentrets säkerhetsvakter deltog fyra- till femhundra personer i upploppet.

Se filmer från de två upploppen nedan:


  • Publicerad:
    2014-02-17 13:00