USA En kanal på Youtube publicerar dagliga klipp från en gata i Philadelphia. Filmerna visar nedskräpning och drogmissbruk på ”Philadelphias farligaste gata”.

En användare på Youtube har under en längre tid dokumenterat misären på Kensington Avenue, som kallas ”Philadelphias farligaste gata”.

På filmen kan man bland annat se hur nedgången gatan är, nedskräpning och hemlösa och/eller drogmissbrukare som sover mot bland annat soptunnor.

I filmens beskrivning står följande:

Våldsbrott och drogmissbruk är ett stort problem i Philadelphia överlag. Frekvensen av våldsbrott i staden är högre än genomsnittet för nationen och andra städer av liknande storlek. Antalet överdoser ökade med 50 procent från 2013 till 2015, med mer än dubbelt så många dödsfall orsakade av överdoser än av mord år 2015. En stor del av Philadelphias problem härstammar från brottsligheten och drogmissbruket i Kensington.

På grund av den stora mängden droger i Kensington har området en drogbrottsfrekvens på 3,57 [oklart på hur många invånare, reds anm.], tredje högst i hela Philadelphia. Liksom på många andra håll i landet är detta kopplat till opioidpandemin. Opioidmissbruk har rusat i höjden de senaste två årtiondena i USA, och Philadelphia är inget undantag. Av de många drogrelaterade dödsfallen är 80 procent kopplade till opioider och Kensington bidrar starkt till siffrorna.

Detta område i Philadelphia uppges vara den största "marknadsplatsen" för heroin på östkusten, många invånare från andra områden kommer hit för att köpa heroin och andra opiater. Med så mycket droger i Kensington har området hamnat i fokus för myndigheternas försök att tackla problematiken.

Filmklippets beskrivning.

Nytt material verkar filmas var och varannan dag, för att sedan släppas med viss eftersläpning. Den senaste filmen kommer från den 23 augusti, det vill säga i måndags.

Det kan vara svårt att tänka sig att medan man under måndagskvällen gjorde vad man än brukar göra, så flockades stora mängder utslagna amerikaner till Kensington och liknande områden i jakt på droger att injicera eller röka för att fly verkligheten, men detta förefaller vara en del av livet för många i dessa områden.

I filmerna på kanalen kan man se människor som sover bredvid vägen samt tältläger. Hur detta är möjligt i vad som ska föreställa världens rikaste land är svårt att förstå.