VAL2018. Under gårdagen kunde Nordfront rapportera om valfusk vid flera vallokaler. Ytterligare rapporter har inkommit.

Bilden är från valsedelsbränning i Venezuela. Inte allt för långt ifrån Sverige 2018.

Igår rapporterades det löpande från vallokaler runt om i landet. Vid totalt 14 tillfällen rapporterades det om att Nordiska motståndsrörelsens valsedlar antingen ”försvunnit” från valsedelsställen, alternativt lagts bakom andra sedlar eller under bordet. Även AfS har rapporterat om liknande incidenter.

Det rapporterades även om problem med att få lägga ut sedlar. I både Göteborg och Västerås ifrågasatte valförrättaren om det ens var tillåtet att lägga ut valsedlar från Nordiska motståndsrörelsen och en sympatisör rapporterade från okänd plats hur denne nekats att lägga ut några över huvud taget.

Vid ett tillfälle blev valarbetare bortkörda från en lokal i Boden. En valförrättare ”glömde bort” att lägga ut valsedlarna denne fått i Kristianstad.

Ytterligare rapporter har inkommit under natten. Valsedlar i Lindesberg hade skrynklats till. Motståndsrörelsens valobservatörer i Ludvika räknade fler röster än vad som rapporterats av valmyndigheten och från en person som fanns med vid rösträkningen i en Kungälvs-lokal skrivs följande:

Idag har jag varit valobservatör för första gången i mitt liv. Jag gick in i lokalen med en hyfsat positiv känsla. Jag är såklart medveten om att sker valfusk, men inte trodde jag att de skulle vara så fräcka att de gör det helt öppet.

Redan efter max 20 minuter i lokalen smutskastades Nordiska motståndsrörelsen högljutt. ’Nordiska motståndsrörelsen? Vem skulle rösta på dom!?’

Vidare så saknades ett antal röster efter räkningen, något som de inte brydde sig något vidare om. ’Det blir så ibland’ sa de, och räknade vidare.

Kanske hade någon av oss valobservatörer som var där kunnat se var rösterna försvann om vi var tillåtna nära där rösträkningen skedde, men att stå ett par meter bakom de som räknade var tydligen inte okej. Istället var vi anvisade till ett hörn i rummet med minimalt sikte. Rösträknarna var också noggranna med att sitta på ett utstuderat sätt så att de täckte insynen till rösträkningen maximalt.

När valsedlar med Nordiska motståndsrörelsen namn kom upp var det alltid pust, stånk och kommentarer. Vad som dock var underligt var att andelen gnällande kommentarer varje gång en valsedel från Nordiska motståndsrörelsen kom upp senare visade sig vara högre än antalet inrapporterade röster.


  • Publicerad:
    2018-09-10 15:15