MÅNGKULTUR. En zigenarkvinna bedrev under en längre tid en hallickverksamhet via en lägenhet i norska Drammen. Hon hävdar dock att hon inte visste att det var olagligt.

En 44-årig zigenarkvinna befann sig i torsdags i Drammens tingsrätt i Norge efter att ha bedrivit en omfattande hallickverksamhet. Hennes 41-årige pojkvän åtalas också, misstänkt för att ha ordnat lokal för verksamheten. Ett dussintal flickor ska ha sålts via en nätsida där kunder kunde söka upp prostituerade med hjälp av olika kriterier.

Kvinnan har livnärt sig på denna verksamhet under en viss tid men hävdar att hon trodde att verksamheten var laglig så flickorna enligt henne själv var över 18 år och aldrig utsattes för tvång. Hon hänvisar till att det är annorlunda i Rumänien.

Polisen anade ugglor i mossen förra sommaren efter att en prostituerad som greps med amfetamin på sig uppgav att hon bodde med det åtalade paret. Genom avlyssning av kvinnans telefon visade det sig att hon ofta hade samtal med olika män där de avtalade möten där hon själv inte hade för avsikt att närvara.

I parets bostad beslagtogs ett häfte med inloggningsinformation, tillhörande en rad olika profiler på en nätsida för köp och försäljning av eskorttjänster samt ett stort antal telefoner som användes för att besvara kundernas önskemål. Själv hävdar kvinnan via sin tolk att hon hjälpte flickorna med annonser för att de inte kunde norska. De 40 procent som hon tog av försäljningsintäkterna skulle gå till att täcka hyran av lokalen.

Förutom sin roll i kvinnans verksamhet åtalades även pojkvännen för att ha kört bil under påverkan av metamfetamin, THC och Rivotril. Enligt 41-åringen hade de planer på att gifta sig och han är fast besluten vid att de ska leva tillsammans oavsett hur det än blir. Det är dock högst osannolikt att paret kommer att få dela cell om de båda skulle dömas till fängelse.

Åklagare Ingunn Hodne har yrkat på nio månaders fängelse för kvinnan och fem månader samt en bot på 68 000 kronor för mannen. Vidare yrkar hon på att mannens körkort ska fråntas honom i ett år. Dessutom begärs ett skadestånd på 216 000 kronor på grund av sexförsäljningen-

Domen avkunnas den 11 april.

Källa:
Sigøynerkvinne opererte prostitusjonsliga


  • Publicerad:
    2018-04-10 08:05