INRIKES. Under natten till fredagen rymde 14 personer från Migrationsverkets förvar i utkanten av Göteborg.

En anställd på Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg upptäckte under natten till fredagen att ett fönster hade krossats. Efter att man räknat in alla intagna kunde man konstatera att 14 personer hade rymt. Polis tillkallades och sökte igenom närområdet med hundpatrull, dock utan resultat.

Vid tiden för rymningen fanns det 65 personer inlåsta i förvaret. Migrationsverket uppger att man nu stängt den avdelning där rymningen skedde och att man startat en utredning för att kunna förebygga liknande händelser i framtiden.

— Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi kommer under dagen att vidta nödvändiga åtgärder för att återställa lokalerna i Göteborg och fortsätta arbetet för att förbättra skalskydden för förvaren, säger Torbjörn Nyberg från Migrationsverket.

De intagna på förvaret i Kållered genomförde nyligen en hungerstrejk på grund av att 30 av de intagna fått avslag på sin asylsökan, dock utan resultat. Tidigare i veckan utvisades tio rasfrämlingar till Afghanistan, och i samband med detta hölls en demonstration där flera personer greps av polisen.

Källa:
Rymning från förvaret i Kållered: 14 saknas


  • Publicerad:
    2018-04-13 14:20