AKTIVISM. Medlemmar i Näste 3 var flitiga under fredagsnatten. Här kommer en redogörelse av deras massiva städaktion i Helsingborg och medias reaktioner som inte lät vänta på sig.

I helgen är det ett pride-jippo i Helsingborg. Helsingborgs stad har därför klätt stora delar av Helsingborgs centrum med prideflaggor. Förra gången tog medlemmar ur Näste 3 ner några stycken av dessa utanför Dunkers kulturhus. Detta ledde till att det skapades en patetisk Facebookgrupp där några personer valde att lägga upp bilder för att markera mot försvinnandet av prideflaggorna.

Lika tomt här som i Dan Eliassons huvud?

Den här gången tyckte medlemmar ur Näste 3 att de skulle få något ordentligt att gnälla om. Det blev totalt 26 stycken prideflaggor som blev nedtagna och uppbrända. Platserna som flaggorna försvann från var vid Norra hamnen, Helsingborgs stadsteater och Knutpunkten. Det var så många flaggor att en medlem knappt kunde se framåt när han hade flaggorna i sin famn.

26 dekadenta flaggor på rad.

På varje plats satte man också upp ”Krossa homolobbyn” klistermärken för att visa vem som hade befriat stora delar av staden från dessa dekadenta symboler.

När väl bränningen skulle ske räckte det inte med sju liter bensin och en halv liter tändvätska för det var så mycket som skulle brännas.

Man passade även på att riva ner fiendepropaganda under nattens aktivitet och medlemmarna i Näste 3 vill ta tillfället i akt och skicka en hälsning: Vi ses i Göteborg den 30 september, Hell Seger!

Vi ses i Göteborg den 30 september!

Nattens aktivitet kunde knappast gå obemärkt förbi och det var Daniel Bruér som är ordförande för RFSL i Helsingborg som upptäckte det. Han tyckte att det var konstigt att det inte hängde några prideflaggor vid Knutpunkten i Helsingborg. Han trodde först att de hade glömt att hänga upp några där men fick till sin fasa se att någon hade tagit dem. Han säger till Kvällsposten att det känns hopplöst.

Frånvaro av prideflaggor känns hopplöst för Daniel Bruér, inte att barn indoktrineras i dekadens och könsdysfori.

Flera medier har tagit upp händelsen och SVT har rubriken ”Helsingborg plundrat på prideflaggor” Det var så många att Camilla Bergvall samordnare för Helsingborg pride säger ”Nattens händelse kommer att polisanmälas, men eftersom det inte finns några fler flaggor tillgängliga just nu, så blir det flagglöst på sina håll under dagens parad.”

Helsingborgs Dagblad, SVT och TT skriver i sina texter om en tidigare aktion från Motståndsrörelsen där man har tagit ner och bränt flaggor. Strax bredvid i texterna så tar man även upp att RFSL:s lokaler i Helsingborg har beskjutits, detta antagligen för att väcka associationer till att det var Motståndsrörelsen som utförde dåden.

Ingen av tidningarna tar däremot upp att det var Motståndsrörelsen som gjorde aktionen även om klistermärken sattes upp på platsen och man har lagt ut en kort videofilm på Motståndsrörelsens officiella Twitterkonto.

Kampen går vidare!


  • Publicerad:
    2017-09-10 14:00