STORBRITANNIEN Inte mindre en 18 kvinnliga kriminalvårdare på ett fängelse i Wales har avskedats för att ha haft sex med fångar. Tre av kvinnorna har dessutom dömts till fängelsestraff i härvan.

Fängelset HMP Berwyn i walesiska Wrexham har avslöjat 18 kvinnliga anställda som haft sexuella relationer med fångar som i vissa fall sträcker sig sex år tillbaka i tiden. Metro UK uppger att samtliga kvinnor har avskedats, medan tre av de dem har dömts till fängelse för diverse brott.

27-åriga Jennifer Gavan dömdes i december till åtta månaders fängelse efter att ha smugglat in en mobiltelefon till sin älskare inom murarna så att hon skulle kunna skicka bilder på sig själv via Snapchat. Hon togs också på bar gärning när hon kysste fången, som hon ska ha haft en relation med under 2020.

Kriminalvårdaren Ayshea Gunn dömdes till ett års fängelse efter att hon avslöjats med att ha en relation med en av Berwyn-fängelsets farligaste fångar, Khuram Razaq, Hon ska bland annat ha smugglat in trosor till Razaq i sin behå. Bland bevisningen mot Gunn fanns över 1 200 telefonsamtal mellan paret, inklusive erotiska videosamtal, som ska ha skett under de fem månader som hon var anställd på anstalten.

Araben Khuram Razaq avtjänar ett tolvårigt fängelsestraff på HMP Berwyn.

Ytterligare en kvinnlig anställd vid namn Emily Watson togs på bar gärning med att utföra oralsex på en fånge i dennes cell. Watson dömdes till ett års fängelse.

Enligt Metro har personalen på Berwyn-fängelset nu fått genomgå ”korruptionspreventionsträning” samtidigt som säkerheten på anstalten höjts.

— Den överväldigande majoriteten av fängelsepersonalen är hårt arbetande och dedikerade och vi tvekar inte med att bestraffa de som bryter mot reglerna, säger en talesman för fängrlset.