SVERIGE. Under förra sommaren intervjuade Nordfront en ung flicka som blev utsatt för sexuellt ofredande av den 21-årige rasfrämlingen Rahmatullah Ahmadi på Malmöfestivalen. Nu har Ahmadi dömts för brottet.

Rahmatullah Ahmadi (19960404-5493). Bild från polisens förundersökningsprotokoll.

Under förra sommaren intervjuade Nordfront en ung flicka som blev sexuellt antastad av en rasfrämling när hon, tillsammans med sina vänner besökte Malmöfestivalen. Intervjun i sig gav en unik och ocensurerad inblick i hur det är att vara en ung och vit kvinna i dagens mångkulturella Sverige, där sexualbrotten och otryggheten ökar i samma takt som massinvandringen. Hela intervjun kan du läsa här.

Invandraren som misstänktes för brottet var afghanen Rahmatullah Ahmadi, 21 år gammal. En utredning mot Ahmadi inleddes vilket sedermera ledde till att ett åtal mot honom kunde väckas. Under rättegången, som utspelade sig under stort säkerhetspådrag, fick flickorna redogöra för vad som hände under den kvällen när de besökte Malmöfestivalen, något som skulle vara en trevlig kväll i vänners sällskap men som istället slutade med en anmälan om sexuellt ofredande.

Frågorna från Ahmadis advokat gällde främst om det verkligen var den åtalade som hade gjort sakerna som flickorna beskrev. Advokaten menade nämligen att det var mörkt ute vid brottstillfället och att flickorna kanske hade sett fel, trots att Ahmadi enligt polisens förundersökning togs på bar gärning av civilpolis. Domaren frågade också flickorna om de var klädda i kjol eller byxor, vilket uppenbarligen störde vissa av tjejerna.

När det var Ahmadis tur att förklara sig kom han inte ihåg någonting från kvällen, utan berättade mest om att han kommit till Sverige för att studera och att han ville bli ambulanschaufför. Han passade även på att berätta hur jobbigt allt detta har varit för honom och att han ”inte mådde bra”.

Efter en stund paus under rättegångsdagen anslöt sig ett vittne som rätten hade väntat på. Väl inne i rättssalen meddelade plötsligt en av nämndemännen sig själv som jävig. Detta då att han bor två hus bort från den åtalade, som han också hade pratat med tidigare.

Nästa överraskning var att Ahmadi faktiskt kunde svenska, eller i alla fall mer svenska än tolken han påstod sig behöva, vilket kanske inte säger särskilt mycket med tanke på att tolkens kunskaper i svenska uppenbarligen var ytterst begränsade.

Efter rättegången talade Nordfront med en pappa till en av flickorna, som fortfarande var minderårig när Ahmadi gav sig på henne. Han var märkbart skakad av rättegången:

— Det var jobbigt att se. Min dotter och hennes vänner, svenska tjejer mitt i ungdomen. De ska ju vara glada och leva ett roligt liv men istället ska de behöva vara med om att någon främling tafsar på dem under en festival och sedan rättegången. Det här är inte som det borde vara!

Åklagaren i fallet, Jörgen Larsson, yrkade på fängelsestraff, medan den åtalades advokat tyckte att samhällstjänst var ett lämpligt straff. Nordfront frådade Larsson om han hade yrkat på utvisning för Ahmadi, något han inte hade gjort då han menade att det ”antagligen inte skulle bifallas av domaren och nämndemännen”.

Under fredagen kom domen mot Rahmatullah Ahmadi som nu dömts till att betala skadestånd till de tre flickor som han tafsade på under Malmöfestivalen. Samtliga tre brottsoffer ska få 5 000 kronor vardera för det Ahmadi utsatte dem för. Vidare ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Tingsrätten skriver:

De tre målsägandena har berättat om händelserna på ett återhållsamt sätt och framstår alla som trovärdiga. Något som ger anledning att anta att de skulle ha anledning att tala osanning har inte framkommit. De har uppenbarligen alla känt att den bakomstånde, som de alla identifierat som Rahmatullah Ahmadi, berört dem bakifrån på ett sätt som de uppfattat som obehagligt och kränkande.

[…]

Gärningarna har enligt tingsrättens mening inneburit en allvarlig kränkning av de tre målsägandens personliga integritet. Tingsrätten beaktar därvid särskilt att målsägande endast var 14 respektiva 15 år gamla när brotten begicks.

Källa:
Målnr: B 7020-16


  • Publicerad:
    2017-09-23 12:21