BROTT. En 30-årig man greps efter att han onanerade framför resenärer på pendeltåget mellan Kungsbacka och Göteborg den 15 augusti. Mannen åtalas nu för sexuellt ofredande.

Det var under förmiddagen den 15 augusti som polisen larmades till Kungsbacka station efter att de fick in ett samtal om en onanerande man på pendeltåget mellan Kungsbacka och Göteborg.

En småbarnsmamma, som tillsammans med sin treåriga dotter, blev vittne till händelse har i förhör med polisen berättat hur hon ”försökte schasa bort mannen för att skydda sin dotter” när han gick fram till dem och drog ner byxorna.

— Han stod framför mig och min dotter, sa hon till polisen.

Ett annat kvinnligt vittne har i förhör berättat om händelsen på tåget. I förhöret med polisen säger hon:

— Han går mot mig med byxorna halvvägs ner över rumpan. Sedan stannar han framför mig och börjar onanera. Jag tyckte det var väldigt obehagligt.

Flera tågresenärer blev uppröda och föste bort mannen och när polisen kom till platsen kunde de snabbt gripa 30-åringen. I det första polisförhöret erkände mannen sexuellt ofredande och han sa även att accepterar böter om han blir dömd till det.

— Jag kunde inte motstå det, sa mannen i förhöret och berättade även att han begått handlingen både på tåget och utanför tåget.

I det andra förhöret ändrade mannen sig. Han sa sig stå fast vid det han sagt tidigare men nekar till brott.

Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande vid Varbergs tingsrätt.

Källa:
Onanerade inför mamma och barn på pendeltåg


  • Publicerad:
    2017-09-05 11:29