USA. En 4-årig pojke dödades och fyra vuxna har skottskadats efter en skjutning i närheten av Youngstown. Gärningsmannen beskrivs vara en svart man som gick in i offrens bostad på natten och började skjuta. 

Den dödade 4-åringen Rowan Sweeny och hans mamma Alexis Schneider. Foto: Twitter.

Natten mot måndag tog sig en svart gärningsman in i en bostad i Ohio för att skjuta fem personer. Bland offren återfinns 4-åriga Rowan Sweeny som sköts till döds och hans mamma Alexis Schneider som skottskadades. Polischefen Tim Roddy beskriver att 4-åringen tragiskt dog i sin mors armar.

Skjutningen ägde rum vid 2-tiden natten mot måndag. Vittnen beskriver gärningsmannen som en ”ung, relativt ljushyad svart man”. Polischefen berättar att minst en man skjutits i huvudet med två skott, en man sköts i ryggen med två skott och två kvinnor sköts i underkroppen.

De fyra skottskadade personerna, Cassandra MariscolaYarnell GreenAndre McCoy och Sweenys mamma, Schneider fördes alla till sjukhus.

— De två männen är i ett kritiskt tillstånd, men de två kvinnorna är okej, sade polischefen till Post Gazette och fortsatte:

— Den misstänkta lämnade platsen före vår ankomst till platsen. Vi var förmodligen inte klara med att undersöka brottsplatsen förrän klockan 10 på morgonen, och vi har följt flera spår i 14 timmar. Än så länge har inga misstänkta arresterats.

Han tillade att de inte hade hittat något som tyder på att det var ett inbrott. Gärningsmannen tog sig förmodligen in genom ytterdörren, sköt alla fem personerna och flydde därefter till fots. Alla personerna sköts väldigt nära varandra, vilket tyder på att attacken gick väldigt fort och ingen hann med att fly någon längre sträcka.

Polischefen bekräftar på måndagsmorgonen att en man överlämnat sig själv till polisen, mycket riktigt var det afrikanen Kimonie Devante Bryant som genomfört skjutningen. Bryant står nu åtalad för överlagt mord och troligtvis kommer fler åtal att väckas mot honom, tror poliskaptenen Daniel Mamula.


  • Publicerad:
    2020-09-23 21:20