VECKANS FILM Opinionsbildare på Youtube granskar den judiska överrepresentationen bland Joe Rogans gäster.

Joe Rogan driver världens största podd och är därmed en extremt inflytelserik opinionsbildare. I en granskning på Youtube-kanalen Leather Apron Club avslöjar mannen som driver kanalen att det är en extrem judisk överrepresentation bland Joe Rogans gäster, särskilt bland gästerna som är mer politiska.

Leather Apron Club gick igenom alla 1864 avsnitt av Joe Rogans podd som hade släppts när granskningen gjordes och kategoriserade upp gästerna utifrån ras och olika kategorier som politiker, komiker, forskare med mera.

Den judiska andelen av gästerna var följande inom några av kategorierna:

Politiker: 41,61%
Komiker: 22,53%
Forskare: 20,27%
Atleter, äventyrare och kampsportare: 0%

Totalt sett utgjorde judar 20,29% av gästerna i Joe Rogans podd, trots att de bara utgör cirka 2% av befolkningen i USA. Detta var dessutom en låg uppskattning enligt Leather Apron Club då han bara räknade personer som judar om han hittade en bra källa för det via Wikipedia eller om personen själv gått ut med sin etnicitet till exempel på Twitter.

Filmen hyllades som en modig granskning av de flesta på Youtube. Vissa filosemiter framförde dock att den judiska överrepresentationen berodde på att judar har en överlägsen intelligens. Som svar på detta publicerade Leather Apron Club en ny och längre film där han kritiskt granskade och på många punkter kunde avfärda forskningen som påstår att judar har ovanligt hög IQ i jämförelse med vita människor.

Juden Eric Weinstein beklagade sig sedermera när han gästade Joe Rogans podd över granskningen. Detta kommenterades sedan av Leather Apron Club i en tredje film på temat.

Trots alla sina judiska gäster blev Joe Rogan själv anklagad för antisemitism tidigare i år efter att han sa att judar gillar pengar.

— Det är inte ett antisemitiskt uttalande. Idéen att judar inte är fixerade vid pengar är larvig. Det är som att säga att italienare inte gillar pizza, sa Rogan till försvar av en politiker som antytt att många amerikanska politikers starka stöd till Israel beror på att de får pengar av judar.