VECKANS FILM Opinionsbildare på Youtube faktagranskar de vanligt spridda missuppfattningarna att de antika grekiska och romerska civilisationerna skulle ha varit betydligt mer toleranta mot homosexualitet än vad som sedan var norm i Europa under den kristna och ”homofoba” medeltiden.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Youtube-profilen Leather Apron Club som bland annat granskat den judiska överrepresentationen bland Joe Rogans gäster, samt ifrågasatt statistiken som gör gällande att judar skulle vara en folkgrupp med ovanligt hög IQ.

Förra månaden släppte Leather Apron Club en granskning som gick igenom och motbevisade påståendet att manlig homosexualitet skulle ha varit utbrett och socialt accepterat i Romarriket. Tidigare har han gjort en liknande film om antikens Grekland som också ofta felaktigt blir utmålat som en homovänlig civilisation. Båda filmerna innehåller stora mängder citat och fakta som visar att sanningen är att alla former av homosexualitet var stigmatiserade och sågs som något problematiskt och skamligt i de båda högkulturerna.

Se granskningen av homosexualitet i antikens Grekland:

Se granskningen av homosexualitet i antikens Rom: