UKRAINA. Över 50 pro-ryska separatister har skjutits av soldater som arbetar för den nya Ukrainska regeringen.


Nyhetsbyrån AP rapporterar om att flyganfall satts in mot separatisterna.

Minst 50 separatister sköts av ukrainsk milis i Donetsk i östra Ukraina. Nyhetsbyrån Reuters är på plats och kan själva bekräfta att de sett över 20 separatister döda på bårhuset. Enligt uppgifter från Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov ska dock inte en enda soldat ur regimstyrkorna vara död.

— Det är fler än 50 döda från vår sida, uppger Alexander Borodai som är en av ledarna för den pro-ryska separatiströrelsen som utkämpar blodiga strider mot den ukrainska regeringen.

Enligt uppgifter från ryskspråkig media ska en lastbil som transporterade sårade separatister ha angripits av den Ukrainska milisen. Enligt separatistledare ska lastbilen angripits trots att den hade rödakorset-flagg.

Nyligen utropade separatisterna flygplatsen i Donetsk för självständig, flygplatsen uppges nu dock åter vara i den ukrainska regimens händer. Den judiske gangstermiljardären Petro Porosjenko, som nyligen blev vald till landets president, har lovat att stor möda kommer att läggas på att nedkämpa de pro-ryska separatisterna.

Källa:
More than 50 rebels killed as new Ukraine leader unleashes assault


  • Publicerad:
    2014-05-27 20:00