HELSINGBORG. Omkring 500 palestinier samlades i Helsingborg under lördagen för att demonstrera mot Israels bombningar av Gaza. Polisen skingrade demonstrationen efter en timme.

Under lördagen samlades omkring 500 palestinier vid Gustav Adolfs torg i Helsingborg, för att demonstrera mot Israels bombningar i Gaza. Demonstrationsdeltagarna bar på palestinska fanor och det hölls tal vid torget.

Samlingen bröt mot regeringens pandemilag, och polisen fick därför order om att skingra folkmassan. Trots att det fanns mycket poliser på plats tilläts utlänningarna att demonstrera i en timme.

— Demonstrationen drog lite över den timme de fått men allt gick fredligt och lugnt till. Vi är väldigt nöjda med den kommunikation vi haft med demonstranterna, säger polisen Jonas Berg till SVT Nyheter.

Polisen har dock upprättat en anmälan om brott mot pandemilagen. Palestinierna hade från början planerat att marschera från Gustav Adolfs torg till Rådhuset, men polisen uppmanade dem att hålla sin protest på plats.

— Vi vill att det ska hållas lugnt och fint och inget våldsamt. Om polisen vill att vi ska stanna här så gör vi det, sa en av demonstrationens arrangörer till SVT.


  • Publicerad:
    2021-05-23 20:50