INRIKES. Den 51-årige man som sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin hustru och deras tre gemensamma barn i Angered i torsdags överklagar nu häktningen. Mannen menar sig nu ha alibi för brottstillfället.

Under torsdagen förra veckan mördades en kvinna och hennes tre barn i den mångkulturella stadsdelen Angered i Göteborg.

Kvinnans 51-årige make kunde snart gripas i närheten av brottsplatsen och under lördagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för massmordet.

Under måndagen har den misstänkte mannen dock överklagat häktningen via sin advokat. Han ställer sig helt oförstående inför anklagelserna och menar att han vid mordtillfället ska ha befunnit sig på sin arbetsplats, tre mil från Angered. I överklagan har man skrivit att ”dessa uppgifter bekräftas av flera av varandra oberoende vittnen som är hörda av polis.

— Min klient har hela tiden sagt att han ställer sig helt oförstående till både händelserna och de oerhört allvarliga anklagelserna. Han kan redogöra för vad han har gjort och det finns uppgifter som styrker det. I nuläget vet vi egentligen ingenting om vad som hänt, då är det viktigt att hovrätten får pröva det här, säger 51-åringens advokat Poly Jensell till Aftonbladet.

Anledningen till att han befann sig i närheten den brinnande lägenhet där hans familj hittades mördade förklarar han med att han fått ett samtal om branden och skyndat sig till platsen.

Göta hovrätt har nu att ta ställning till överklagan, men Jensell anser att man bör försätta hennes klient på fri fot med omedelbar verkan.

Källa:
51-åringen överklagar häktning – ska ha varit flera mil från brottsplatsen


  • Publicerad:
    2017-07-24 22:45