MUSIK. Denna vecka hedrar Nordfront country-legendaren Merle Haggard, som avled den 6 april. Han blev 79 år gammal.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Merle Haggard var en countrymusiker, sångare och låtskrivare som föddes 1937 i Oildale, Kalifornien och har spelat in omkring 50 skivor. Haggard var en stökig yngling och satt på San Quentin när Johnny Cash gjorde sin berömda fängelsespelning. Detta inspirerade den unge Haggard och han bestämde sig för att starta sin egna countrykarriär.

Merle Haggard var en av de första som spelade vad som kommit att kallas ”Outlaw Country”. Denna country och westernmusik kom som en motreaktion på den mer mediokra och kommersiella countrymusiken kring 1960-70.

Veckans låt heter I’m a White Boy och är tagen från albumet A Working Boy Can’t Get Nowhere Today från 1977. Låten är helt klart ”rasistisk” med dagens kulturmarxistiska mått mätt. Haggard sjunger bland annat om att han inte bor i något ghetto, att han inte är beroende av bidrag och att han varken är svart eller gul, endast vit.

Som bonus bifogas även låten Big City, från albumet med samma namn som släpptes 1981. Låten handlar om att bryta sig från den smutsiga storstaden och flytta därifrån.


  • Publicerad:
    2016-04-08 20:30