DEN SIONISTISKA OCKUPATIONSMAKTEN En video som spridits på sociala medier visar hur IDF-soldater kör runt med en skadad palestinier fastspänd på motorhuven. Talespersoner från IDF säger att ”incidenten” inte är förenlig med arméns värderingar och kommer att utredas.

I en israelisk räd in på ockuperade Västbanken på lördagsmorgonen hamnade man enligt den israeliska terrorarmén (IDF) i eldstrid med de palestinier som man åkt in i området för att gripa. Enligt BBC blev en palestinsk man skadad i striderna och istället för att erbjuda honom vård valde den sionistiska ockupationsmaktens ”soldater” att spänna fast honom på deras bils motorhuv och köra runt med mannen.

IDF har erkänt krigsbrottet sedan en video som tydligt visar hur de kör runt med mannen cirkulerat på sociala medier. Den skadade mannens familj säger att man begärde en ambulans, men att de då tog mannen, spände fast honom och körde iväg. IDF kommenterar händelsen:

Truppernas tillvägagångssätt som uppvisas i videon är inte förenligt med IDF:s värderingar. Incidenten kommer att utredas och hanteras korrekt.

Enligt BBC fördes mannen – som ett ögonvittne identifierade som en lokalinvånare – senare till Röda halvmånens läger för att få vård.