USA Biden har efter insatsen i debatten mot Trump och otaliga felsägningar stått fast vid att han tänker fortsätta sin kampanj i presidentvalet. Nu senast befann han sig på ett kampanjmöte i Wisconsin där han försäkrade anhängare om sin mentala förmåga genom att deklarera att han är en svart kvinna.

President Joe Biden har försäkrat sina anhängare att han kommer att besegra Donald Trump igen 2020 vid ett kampanjmöte i Wisconsin. Detta kom som en del av en serie kampanjframträdanden som enligt honom själv kommer att avgöra hans fortsatta deltagande i presidentvalet.

— Jag är stolt över att vara, som jag sade, den första vicepresidenten… Den första svarta kvinnan som tjänstgör med en svart president, dundrade Biden fram i Wisconsin för att övertyga de skeptiskt inställda.

Guvernören i Massachusetts, Maura Healey, blev enligt The Telegraph den mest framstående demokraten att offentligt uppmana Biden att tänka över sin kandidatur efter den senaste tidens förvirrade utspel från den ålderstigne presidenten.

— Det bästa sättet framåt just nu är ett beslut för presidenten att fatta. Jag uppmanar honom att lyssna på det amerikanska folket under de kommande dagarna och noggrant överväga om han är vårt bästa hopp för att besegra Donald Trump, uppmanade hon Joe Biden.

Biden fast besluten

Trots kritiken står Biden fast vid sitt beslut att fortsätta kampanja. ”Jag stannar i det här valet,” deklarerade han inför sina supportrar. ”Jag låter inte en 90-minuters debatt radera tre och ett halvt års arbete”.

Under samma mötei Wisconsin förväxlade Biden även miljardbelopp med triljoner i en kritik av Trumps påstådda skattesänkningar. Vita husets tjänstemän har förnekat påståenden om att Biden inte skulle vara fullt ansvarig för sin administrations policybeslut och avvisade teoring om att hans stabschef Jeff Zients, är den som har mest kontroll.

Bidens kritiker pekar på hans frekventa misstag som tecken på hans bristande mentala kapacitet, särskilt efter klockan 16, det vill säga kvällstid. Flera långvariga vänner och bekanta ska ha rapporterat att Biden ibland har svårt att komma ihåg deras namn vid möten.