USA Den kontroversielle presidenten Joe Biden kan hoppa av presidentvalet i USA under helgen. Två tredjedel av demokraterna i kongressen vill att Biden hoppar av.

USA:s president Joe Biden står inför en allt hårdare press att dra sig ur presidentvalet i november. Inom hans eget parti höjs allt fler röster för att han bör kliva åt sidan som Demokraternas presidentkandidat.

Flera tunga politiska profiler har offentligt uppmanat Biden att lämna över stafettpinnen. Enligt en rapport från New York Times har donatorer till Bidens kampanj fryst närmare en miljard dollar i stödbidrag. Dessa medel kommer inte att frigöras förrän Biden meddelar sitt avhopp.

Donatorer, andra demokrater och Bidens vänner uttrycker tvivel på att han kan vinna valet, rapporterar Axios.

Två tredjedelar av demokraterna i kongressen vill att Biden drar sig ur valet, enligt Associated Press (AP). En av de som ifrågasätter Bidens kandidatur är Nancy Pelosi, före detta talman i representanthuset och en tung demokrat.

— Det är upp till presidenten att besluta om han ska kandidera. Vi uppmanar honom alla att ta beslutet. För tiden håller på att rinna ut, sa hon till MSNBC.

Både Bidens kognitiva och fysiska hälsa har ifrågasatts. Många ställer sig frågande till om den 81-årige presidenten har kraften att leda landet i ytterligare fyra år.

Bidens presidentskap har kantats av flera skandaler, bland annat familjen Bidens korruptionsanklagade affärer i Kina och Ukraina.

Senast idag kom det fram att Biden testat positivt för coronaviruset, vilket ytterligare komplicerar situationen för presidenten.