AFRIKA Efter att en lärare utmanat lagen mot homosexualitet har högsta domstolen fastslagit att homosexualitet fortfarande är förbjudet. Landets ledning uppskattar att det kommer kosta landet omkring 9 miljarder kronor i uteblivet stöd från pro-HBTQP globalistorganisationer.

Efter att en lärare vid University of Ghana School of Law 2021 klagat och önskat att delar av strafflagen från 1960, där det fastslås att homosexualitet är ”onaturlig köttsligt vetande”, skulle upphävas, har Ghanas högsta domstol bekräftat att homosexualitet fortfarande är förbjudet i landet, rapporterar Russia Today.

Läraren Prince Obiri-Korang menade att lagen kränker privatlivet och är diskriminerande.

I februari antog Ghanas parlament en ny lag som syftar till att främja traditionella familjevärderingar. Lagen utökar den nuvarande lagen mot homosexualitet och förbjuder homosexuell propaganda, med ett fängelsestraff på upp till fem år.

USA bekymrat

Ghanas skydd av familjen har dock fått HBTQP-aktivister att reagera starkt, och USA:s utrikesdepartement är ”djupt bekymrat” över beslutet.

Departementet, som under ledning av den judiske utrikesministern Anthony Blinken i juni klassificerade Nordiska motståndsrörelsen som en terrororganisation, har uttryckt oro över den nya lagen.

Ghanas finansdepartement har beräknat att familjelagen kommer att kosta landet drygt 9 miljarder kronor i stöd under de kommande fem till sex åren på grund av Världsbankens och västerländska allierades pro-HBTQP ståndpunkt och motstånd mot lagen.

Artikeln är en översättning av norska Frihetskamps artikel ”Homosex fortsatt forbudt i Ghana”.