VÄRMLAND En lokal SD-politiker i Sunne misstänks för ett mordförsök under natten till onsdagen. Politikern satt även i den lokala partistyrelsen

Det var under natten till onsdagen som polisen larmades till Östra Ämtervik utanför Sunne och fann en 55-årig man skjuten i sitt eget hem. Mannen fördes till sjukhus med skottskador och senare under natten anhölls en misstänkt.

Enligt Samnytt är den misstänkte gärningsmannen lokalpolitikern Jonas Bergström. Han har ett ersättaruppdrag åt Sverigedemokraterna i Sunne kommun och sitter dessutom i styrelsen för SD:s lokalavdelning.

— Vi kommer dit och påträffar en skadad man och kan gripa den misstänkte mannen, odramatiskt, utan några större konstigheter, berättar polisens presstalesman Gabriel Henning till Samnytt.

— Det är en odramatisk och isolerad händelse. Det finns ingen fara för allmänheten, utan det här är två personer som varit bekanta för varandra, betonar han.

Till Aftonbladet uppger åklagare Katarina Ström Lindberg, som leder förundersökningen, att läget för brottsoffret har stabiliserats och att polisen kunde förhöra honom under torsdagseftermiddagen.

— Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och har haft kriminaltekniker på plats. De har också hållit förhör med flera personer utöver den misstänkta och målsägaren, berättar hon till tidningen.

SD skriver i ett mejl till Aftonbladet att man ”ser mycket allvarligt på de uppgifter som har framkommit” och att man därför har stängt av Bergström från sina uppdrag tillsvidare.

Senast på fredagseftermiddagen måste Ström Lindberg ta ställning till om hon ska begära Bergström häktad.