INRIKES En ung man som pekas ut som medlem i ett kriminellt nätverk har hittats mördad i en bil som tillhör en kvinnlig SD-politiker.

Under gårdagen hittades en man i 25-årsåldern skottskadad i en bil i Ronna i Södertälje. Mannen ska tillhöra det så kallade Södertäljenätverket. Hans liv gick inte att rädda, skottskadorna kostade honom livet.

Nu rapporterar Samnytt att bilen den mördade 25-åringen satt i är en Audi S8 Plus – nypris 1,5 miljoner kronor – som tillhör lokalpolitikern Beata Milewczyk, som är aktiv inom Sverigedemokraterna.

Gruppledare Andreas Birgersson kommenterar till Expressen uppgifterna med att han inte tror Milewczyk har någon koppling till kriminella miljöer, utan att en person som använder bilen har en relation till en av hennes anhöriga.

Inte heller riksdagsledamoten Robert Stenkvist tror Milewczyk har något med detta nätverk att göra:

— Jag vet ungefär hur det här har gått till och jag kan ana det. Jag vet att den här personen inte har med det här att göra. Det vet jag och därför gick jag ut med det på Facebook. Jag kan kommentera det vidare i den mån media går ut med uppgifter men jag vill inte vara pådrivande. Men den här personen har inte med det här att göra, säger Stenkvist till Samnytt.