TURKIET När fängslandet av en politiker skulle debatteras i Turkiets parlament tog man till en speciell debattmetor. Efter att en oppositionspolitiker kallat de styrande för ”terrorister” så valde man att ”diskutera” med knytnävarna.

I parlamentet i den turkiska huvudstaden Ankara bröt det ut ett stort slagsmål under en debatt i fredags. Det som hettade upp stämningen var en kommentar av Alpay Özalan från det nationalkonservativa AKP-partiet där han kallade de styrande för ”terrorister”. Detta ledde enligt The Guardian till att en annan politiker, och före detta fotbollsproffs, gick upp till talarstolen och slog ner den enligt honom oförskämde oppositionspolitikern.

–Jag skäms över att ha upplevt en sådan här situation i vårt parlament, kommenterar en annan oppositionspolitiker om handgemänget i parlamentet.

Två personer ska ha fått huvudskador och flera andra ska ha skadats lindrigt. Slagsmålet lämnade efter sig blodstänk både på golvet och på talarstolen i parlamentet.

Debatten som fick allt att koka över handlade om vänsterpolitikern Can Atalay som 2022 dömdes till 18 års fängelse för att ha protesterat mot regeringen 2013. Han stängdes även av som ledamot i parlamentet vilket är bakgrunden till att man under fredagen höll en debatt kring personen.