PRESIDENTVALET 2024 I sitt tal anklagar ex-presidenten sin rival om presidentposten bland annat för att ligga bakom den påstådda förekomsten av ”judefria zoner” på många av landets universitet samt för att som president komma att verka för Israels undergång.

Nordfront skrev häromdagen om presidentkandidaten Donald Trumps avsikter att avlossa sitt lands inrikespolitiks tyngsta massförstörelsvapen, vilket han gjorde natten till fredag svensk tid genom att på Fighting Anti-Semitism in America Event som väntat rikta anklagelser om antisemitism mot sin rival om presidentposten Kamala Harris.

Trumps trekvarts långa tal inleddes med en drygt tio minuter lång hyllning till judar som donerat till presidentkandidatens kampanj. Vid 10:15 följer Trumps några minuter långa inledning till talets egentliga huvuddel, här återgiven i brottstycken:

— … 47 dagar från nu ska vi besegra Kamala Harris. Vi måste besegra Kamala Harris. Mer än något annat folk på denna jord måste israelerna besegra henne. Jag tror aldrig jag sagt detta förut: Mer än något annat folk på denna jord måste israelerna besegra henne. Hon är en katastrof för Israel! Och ni vet varför, ni har hört hennes uttalanden.

— Vi ska ta tillbaka vårt land och göra Israel storartat igen. Och vi ska göra Amerika storartat igen. Vi ska göra dem båda storartade igen, mer storartade än de någonsin varit förut!

"Hade ni röstat rätt senast hade ni sluppit 7 oktober"

— Vi befinner oss två veckor före årsdagen den 7 oktober för den utan tvivel värsta attacken mot det judiska folket sedan förintelsen – en attack för övrigt som ALDRIG hade inträffat med mig som sittande president. Aldrig i tiden att det hade inträffat! Oskyldiga män, kvinnor, barn och bebisar torterades, kidnappades och dödades …. Det var en väckarklocka för hela världen … Även här i USA har judiska medborgare tvingats genomlida det värsta utbrottet av antisemitiska angrepp på många generationer. Och chockerande nog finns det många som till och med förnekar den 7 oktober … Det är något oerhört att de kan göra så.

— Ni vet för 15 år sedan var Israel den starkaste ”lobbyn”, om ni vill använda det ordet, och hade den starkaste representationen av personer som dessa (pekar mot delar av auditoriet). De är fantastiska människor! Om du sa något negativt om en judisk person eller om Israel, då var ditt politiska liv slut! … Idag måste vi slåss, slåss för Israel.

— I dagens Amerika terroriseras och förföljs judiska amerikaner av antisemiter och Hamas-sympatisörer! Och under denna antisemitism-explosion har Kamala Harris inte så mycket som lyft ett finger för att skydda dig och dina barn.

— Jag är här idag för att berätta för Amerikas judiska gemenskap att den här vidriga vågen av antisemitiskt hat och Hamas-förespråkande med början klockan 12 den 20 januari 2025 kommer att bekämpas skoningslöst för att slutligen totalt krossas!

— Med era röster blir jag er försvarare, er beskyddare och jag kommer bli den bäste vännen judiska amerikaner någonsin haft i Vita huset. Visserligen … (skrattar) tror jag mig redan vara er bäste försvarare, beskyddare och vän.

I fortsättningen av talet listar, beskriver och hyllar Trump sina egna insatser för det judiska folket och den judiska staten samtidigt som han beskriver Kamala Harris förmenta illgärningar mot samma folk och stat. Till exempel förklaras hon

  • vara ansvarig för massinvandringen av antisemiter till USA.
  • ligga bakom den påstådda förekomsten av ”judefria zoner” på många av landets universitet.
  • tro på (och hylla) en ny förintelse.
  • som president komma att verka för Israels undergång.

Trump utlovar i sitt tal till publikens jubel även kommande lagstiftning ämnad att ”göra livet surt” för antisemiter.